Mizerna kazna za Borac, kažnjene će biti i službene osobe sa utakmice

- Advertisement -

Fudbalski klub Borac je zbog ponašanja svojih navijača na utakmici 4. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana kažnjen novčano s 3.000 KM, a ozbiljne sankcije prijete i službenim licima ovog susreta koji se odigrao u Bosanskom Novom.

Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je prvi potpredsjednik Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH Nermin Kljajić te je istakao da se konačna odluka o eventualnom kažnjavanju službenih lica može očekivati za dvije sedmice.

Borac je kažnjen zbog nacionalističkog i nedoličnog skandiranja te parole svojih navijača, a službenim licima se na teret stavlja to što nisu ispoštovali predviđene korake oko postupanja na utakmici kada dođe do ovakvih i sličnih pojava.

PROČITAJTE JOŠ:  Prelaskom na ljetno računanje vremena mijenja se i termin "skupe" i "jeftine" struje

Naime, glavni sudija Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), asistenti Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Amir Kadić (Ilidža), četvrti sudija Admir Šehović (Sarajevo) te delegat Goran Mikanović (Prijedor) morali su prekinuti utakmicu.

Prema propozicijama takmičenja, nakon prekida utakmice putem razglasa se obavještavaju navijači da obustave neprikladno navijanje, a ukoliko se situacija ne promijeni onda slijedi povlačenje ekipa s terena.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac izgorio u požaru kod Busovače

Podsjetimo, najvatrenija navijačka grupa Borca, poznatija kao Lešinari, tokom utakmice skandirali su osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a više od tri minute bila je istaknuta parola s porukom: “Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja.”

Službenim licima ništa od toga nije bilo sporno pa nisu prekidali utakmicu koja je na kraju okončana rezultatom 1:0 za Borac golom Benjamina Tatara u samoj završnici susreta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...