Life newsSport

Mladi nogometni talenat Željezničara: Kerim Šahat sjajno igra za Plave sa Grbavice, uzor mu je Semir Štilić

0
Mladi nogometni talenat Željezničara: Kerim Šahat sjajno igra za Plave sa Grbavice, uzor mu je Semir Štilić, Life.ba

Portal Life.ba nastavlja predstavljati mlade nadarene sportske talente. Ovaj put odlučili smo se za Kerima Šahata, talentiranog mladog nogometaša sarajevskog Željezničara. Kerim je nogometnu karijeru počeo graditi u sarajevskoj Školi nogometa Academica. Njegov talenat uočili su u timu sa Grbavice pa je karijeru nastavio u plavoj svlačionici. 

Piše:Edin Isanović

Nogometaš koji ima ”ono nešto”

Šahat je rođen je 2012. godine i do sada je pokazao da ima ”ono nešto”. Igra u srcu ekipe – veznom redu.  A stručnjaci koji gledaju utakmice često na spomen njegovog imena ”dignu palac gore”.

Kerim trenira od svoje šeste godine i izuzetno voli nogomet što se može vidjeti po svakom njegovom pokretu.

”Počeo je trenirati u, po mom sudu, najboljoj školi fudbala u glavnom gradu BiH – Academici. Sjajni treneri, utakmice bez pritiska i odlična atmosfera. Napredovao je iz dana u dan. Proveo je lijepe trenutke u toj školi. Onda je došao poziv sa Grbavice”, kaže za naš portal Amel, Kerimov otac.

Dodaje kako je izuzetno važno da roditelji ne vrše pritisak na svoju djecu.

” Kerim trenira nekoliko puta sedmično. Nije važno da li je vani kiša, snijeg ili sunčano. Posvećen je svakom treningu maksimalno, rekao bih sto posto. Kada nije na treningu, sam vježba s loptom. Ipak, ono što je najvažnije da mi ne vršimo pritisak na njega. Radi ono što istinski voli. Čak se često zna desiti da putujemo na utakmicu, a ja ne znam ni protiv koga igraju”, kroz smijeh naglašava Amel.

Omiljene su mu asistencije, ali nerijetko daje i sjajne golove

Trener u Željezničaru mu je Munib Agović, a jedan od uzora jeste upravo nogometaš prvog tima Semir Štilić. Mlada nada sa Grbavice, također, nosi  broj 14 i ponosan je na to.

”Da, uzor mu je Semir Štilić. Uživa da gleda njegove izvedbe”, istakao je Amel.

Kada smo pitali Kerima za koji klub bi volio igrati u seniorskoj konkurenciji, odgovor je bio FK Željezničar, reprezentacija BiH i francuski PSG.

Također, sa svojih 10 godina Šahat ima veliki broj medalja kako sa domaćih tako i sa međunarodnih  turnira. No, omiljeni osvojeni turnir sa zlatnom medaljom i peharom je onaj u Sloveniji ”Jan Oblak”. Kerimu su omiljene asistencije, ali nerijetko daje i sjajne golove.

Bez dvojbe, Šahat u svakoj utakmici igra do krajnjih granica svojih mogućnosti, nije opterećen protivnikom i uvijek želi pobjedu jer za njega je Željezničar uvijek prvi i najbolji. Ako ovako nastavi prvi tim Plavih imat će legitimnog nasljednika Semira Štilića.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like