Mladić iz Stoca se izvinio na mezarju, kako je reagovala porodica preminule?

- Advertisement -

Mladić koji je izazvao oštre reakcije i kritike javnosti nakon što se slikao čučeći na mezaru, a potom tu fotografiju objavio uz natpis “Gazi po balijama”, danas je došao do Anera Goste, uputio ispriku i na grob njegove bake položio cvijeće.

Mladić je došao u pratnji oca koji se još jednom ispričao zbog gnusnog čina svoga sina, prenosi Bljesak.info.

”Odmah nakon objave i saznanja o osobi počinitelja, javio mi se direktno otac imenovanog počinitelja, te uputio ujedno i javnu ispriku, ne samo mojoj obitelju, nego i cijelom bošnjačkom narodu, uz duboko žaljenje radi postupaka svoga sina. Tu ispriku, sa svojim sadržajem, načinom i brzinom svoje pojave u javnosti, putem svih društvenih medija, uzrokovao je dodatni šok i traumu u mojoj obitelji jer se takvo nešto prvi puta događa u Mostaru, poslije brojnih nemilih i strašnih događaja, počev od završetka ratnih sukoba do danas”, napisao je na društvenim mrežama Gosto.

PROČITAJTE JOŠ:  Ugašeni svi računi firmi Igora i Gorice Dodik

”Duboko šokirani i zatečeni gnusnim činom maloljetne osobe, suočeni sa teškim posljedicama po zdravlje naše najuže porodice te na molbu obitelji Biokšić, da dođu, poklone se žrtvi ovog necivilizacijskog čina i još jedanput-upute javnu ispriku i žaljenje radi učinjenog, kao ljudi, vjernici i sugrađani-u konačnici, danas smo zajedno došli na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela”, naveo je.

PROČITAJTE JOŠ:  Doktor UKC-a u BiH pravosnažno oslobođen optužbi da je spolno uznemiravao pacijenta u komi

Gosto je, između ostalog, istaknuo kako su prihvatili ispriku ove obitelji. ”Imajući u vidu opće stanje našega društva i ukupna dešavanja u svijetu, ne tako dalekom od nas kao i događajima koji su iza nas, u najboljim interesima naše djece i našega grada, a naročito po preporuci Islamske zajednice grada Mostara, ovim putem obavještavam javnost da moja oštećena porodica prihvata ispriku kao ljudski, normalan i moralan čin i kao jedino što obitelj Biokšić danas i može učiniti sa svoje strane”, naveo je Gosto.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...