Monstrum sa Cetinja unaprijed planirao masakr? Komšije dale dokaze za to

- Advertisement -

Cetinjanin Vuk Borilović koji je u petak ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, i ranio šest osoba, prije počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, saznaje Kurir.

Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

“Prije nego što je pobio nevine ljude i djecu među njima, Vuk je otišao u crkvu i pomolio se bogu. Potom je uzeo pušku i krenuo je da ubija, na kraju je zaustavljen nakon pucnajve u kojoj su učestvovali policajci i mještanin Nenad Kaluđerović”, kaže izvor za Kurir i dodaje:

“Sumnja se da je zločin isplanirao jer je prethodno sklonio svoju ženu i troje djece van Cetinja. Također je pripremio lovačku pušku i čak dva redenika municije, a onda je krenuo redom da ubija po kućama. Iako je morao da ubacuje nove metke on je to radio brzo i rutinski skoro sat vremena. Upucao je tako 16 osoba, a ispalio više od 100 hitaca, na kraju i u policiju i u kola Hitne pomoći. Njegova porodica je prema priči mještana jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju.”

PROČITAJTE JOŠ:  U saobraćajnoj nesreći kod Posušja poginula 32-godišnjakinja sa Ilidže

“Borilovići godinama i idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badnjak ispred manastira. Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gdje će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje djece”, pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle riješi misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

PROČITAJTE JOŠ:  Obilježena 21. godišnjica od prve kolektivne dženaze žrtvama genocida u Srebrenici

“Vuk je u porodičnoj kući imao video-nadzor kako unutra, tako i spolja. Cijelo dvorište je pokriveno kamerama koje su policajci odnijeli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve”, kažu mještani.

Kako je saopštila crnogorska policija, Borilović je imao dosije i nedavno je nepravosnažno osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...