Mostar biciklijadom obilježava Dan bez automobila

- Advertisement -

Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar u srijedu, 22. rujna, organiziraju “Mostarsku biciklijadu” u povodu obilježavanja “Dana bez automobila”.

Start biciklijade je u 17 sati ispred tržnog centra Mepas Mall.

“Dan bez automobila” je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje “Europskog tjedna kretanja” koji traje od 16. do 22. rujna. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje “Europskog tjedna kretanja” u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.

Globalni je to događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja. Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga za tijelom male Danke Ilić i dalje traje

“Dan bez automobila je nešto što svi trebamo podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama. Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar ove godine odlučio je obilježiti ovaj događaj jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića, da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja”, poručili su organizatori.

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres u Hrvatskoj: Dobro je zadrmalo

Ističu kako je prvobitna ideja bila zatvoriti jednu ulicu u Mostaru, napraviti poligon za djecu i pozvati sve klubove na jedan mnogo veći događaj, ali zbog već usporenog prometa u gradu uslijed rekonstrukcije ulica i svakodnevnog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučili su biti odgovorni, organizaciju svesti na minimum i Dan bez automobila obilježiti biciklirajući ulicama Mostara.

“Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja”, poručili su iz Sportskog saveza.

Sponzor događaja je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...