Mostarci će skupo plaćati negarantirani parking

- Advertisement -

Iako će Mostarci uskoro početi plaćati parking, ta je tema i dalje predmet sporova na relaciji građani – grad. Neke stvari su nejasne, a ponajviše ‘oči bode’ činjenica da plaćanjem godišnjih ili mjesečnih karata građani nemaju zagarantirano parking mjesto, pa se lako može dogoditi da Mostarci za skupo plaćenu parking kartu (skoro kao u Beču) na kraju dobiju – ništa.

Nedavno je u Gradu Mostaru započela testna faza naplate parkinga. Uskoro će, kako je definirano, započeti i naplata po cijenama koje su ranije usvojene i kojima se nitko od građana ne raduje. U Udruzi potrošača Futura upozoravaju na nekoliko, kako tvrde, nepravilnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  U sudaru tri vozila kod Zenice povrijeđene četiri osobe

– Od svega što je planirano, danas imamo samo naplatu parking mjesta, ali bez zagarantiranog parking mjesta za potrošače. I to nije u skladu sa Zakonom o potrošačima, pojasnio je medijima Marin Bago iz Udruge potrošača Futura.

– Moraju postojati ugovori koji moraju sadržavati prava i obveze obje strane. U ovome slučaju nama kao potrošačima su uskraćena prava. Od nas se traži novac za parking, a nitko nam ne garantira uslugu. To nema ni u podzemlju. To je kao da vam se naplati električna energija, a kaže se: “Možda ćete je imati, a možda ne”, navodi Bago.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

Podsjetimo, Mjesečna karta u Zoni jedan košta 25 KM, a u Zoni dva – 15 KM, dok stanovnici koji ne žive u zoni naplate mjesečne karte za zonu dva mogu nabaviti po cijeni od 40 KM, a zaposleni za 30 KM. Cijene karata po satu su u 1,5 KM i jedna marka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...