Muškarac se zabio automobilom u barijere, zatim se upucao

- Advertisement -

Iz policije su saopćili kako se muškarac automobilom zabio u barijere u blizini američkog Kongresa, odnosno Capitola u nedjelju ujutro, a zatim počeo pucati u zrak prije nego što se upucao. Do incidenta je došlo oko četiri sata ujutro po lokalnom vremenu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada se tijela za provođenje zakona u SAD-u suočavaju sa sve većim brojem prijetnji. Savezne vlasti su upozorili na mogućnost napada na vladine zgrade nakon što je FBI izvršio pretres na imanju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Mar-a-Lagu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

Napad podsjeća na incident kada je muškarac vozilom naletio na dvojicu policijskih službenika Capitola na kontrolnoj tački u aprilu 2021. godine. Mnogi na Capitol Hillu i dalje su nervozni nakon što su pristalice Donalda Trumpa 6. januara 2021. godine upale u zgradu Kongresa.

Vlasti su saopćile da se muškarac, čiji identitet nije objavljen, zabio u barikadu. Dok je izlazio iz automobila, vozilo se zapalilo. Muškarac je zatim otvorio vatru, ispalivši nekoliko hitaca u zrak dok se policija približavala.

Policija Capitola je rekla da se muškarac upucao dok su se policajci približavali. Kasnije je proglašen mrtvim, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Policija je rekla da se “ne čini da je muškarac ciljao bilo kojeg člana Kongresa” i da istražitelji ispituju prošlost čovjeka dok rade na otkrivanju motiva. I Zastupnički dom i Senat su na odmoru i vrlo malo članova osoblja se trenutno nalazi u kompleksu Capitola.

Vlasti su saopćile da nema drugih povrijeđenih osoba i da ne vjeruju da je iko od policajaca uzvratio vatru, prenosi AP.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...