Na zaštićenim područjima 1. maja dozvoljeno roštiljanje, meterolozi najavljuju sunčano prijepodne

- Advertisement -

Tokom predstojećoj prvomajskih praznika očekuje se da će brojni građani Sarajeva ali i turisti iz cijele Bosne i Hercegovine i iz inostranstva posjetiti neka od poznatih sarajevskih izletišta od kojih se većina nalazi u zaštićenim područjima Kantona Sarajevo.

Kako su Feni kazali iz KJU za zaštićena prirodna područja za prvomajske praznike pripremaju se kao i svake godine, naglasivši kako su spremni da prime za praznike veliki broj posjetilaca na zaštićena područja.

– Ono što razlikuje proslavu 1. maja ove godine u odnosu na prethodne, bit će to što će na zaštićenim područjima KS isključivo 1. maja biti dozvoljeno roštiljanje uz uslov da roštilj bude odignut od zemlje. Izašli smo u susret željama posjetilaca koji žele roštiljati ali samo uz uslov da je omogućeno roštiljanje uz odignuti plamen od zemlje – kazao je Feni stručni saradnik za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Naglasio je da će nakon tog dana, roštiljanje biti strogo zabranjeno na zaštićenim područjima KS, kao i do sada.

– Svi posjetioci koji žele provesti provomajske praznike u prirodi šetajući ili baveći se nekim drugim rekreativnim aktivnostima mogu to učiniti ako posjete zaštićena područja KS u periodu od 08.00 do 18.00 sati – kazao je Zvizdić.

PROČITAJTE JOŠ:  Prije 32 godine počela je opsada Sarajeva: 11.541 građanin je ubijen, a više od 50.000 je ranjeno

Inače prema prognozama meteorologa za prvomajske praznike očekuje se nestabilno vrijeme.  U nedjelju, 1. maja, u Bosni i Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti pljuskove i slabu grmljavinu. Bez padavina na jugu. U ponedjeljak, 2. maja u BiH se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...