Life news

Nakon nevremena u Zenici prohodne ulice

0
Nakon nevremena u Zenici prohodne ulice, Life.ba

U dnevnom izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona se navodi da je u utorak u poslijepodnevnim satima došlo do pogoršanja vremenskih uslova na području grada Zenica.

 

Veće količina kišnih padavina, sa jakim olujnim vjetrom i ledom, za posljedicu su imale na više lokacija “obaranje stabala na javnim i privatnim površinama” te saobraćajnicama na lokacijama: Sarajevska, Drvena Ćuprija, Školska, Crkvice i ulica Milivoja Čekaje.

– Na više lokacija su aktivirana klizišta, gdje su angažovana stručna lica na rješavanju. U mjestu Rujev Do i Žičara, ulica Zvečajska, put za Dobriljevo došlo je do odrona na saobraćajnicu, gdje su upućena radna mašina i vozila Službe civilne zaštite na čišćenje i stavljanje u funkciju saobraćajnih kolovoza.

Nema prijavljenih nastradalih osoba. Pričinjena je materijalna šteta na objektima i materijalnim dobrima te komisija za procjenu šteta vrši obilaske na osnovu prijava fizičkih i pravnih lica. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica spasili su unesrećenu osobu iz poplavljenog objekta na adresi ulica Sarajevska – navodi se u tom izvještaju.

LIFE:  Ukrajinski Generalštab: Rusija izgubila 25.100 vojnika od početka invazije

Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK za Fenu je rakao da  nevrijeme nije prouzročilo “neke veće štete”.

– Drveća koja su slomljena i padala usljed jučerašnje kiše i jakog vjetra u međuvremenu su uklonjena sa gradskih ulica i iz parkova.

Sve gradske saobraćajnice su prohodne, a saobraćaj je ponovo uspostavljen i na putu za Bistričak, gdje je jučer došlo do trganja puta kod mini hidrocentrale “Bistričak”. Saobraćaj se na tom dijelu odvija jednom trakom – napominje dežurni operativni službenik MUP-a ZDK.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like