Nakon nevremena u Zenici prohodne ulice

- Advertisement -

U dnevnom izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona se navodi da je u utorak u poslijepodnevnim satima došlo do pogoršanja vremenskih uslova na području grada Zenica.

 

Veće količina kišnih padavina, sa jakim olujnim vjetrom i ledom, za posljedicu su imale na više lokacija “obaranje stabala na javnim i privatnim površinama” te saobraćajnicama na lokacijama: Sarajevska, Drvena Ćuprija, Školska, Crkvice i ulica Milivoja Čekaje.

– Na više lokacija su aktivirana klizišta, gdje su angažovana stručna lica na rješavanju. U mjestu Rujev Do i Žičara, ulica Zvečajska, put za Dobriljevo došlo je do odrona na saobraćajnicu, gdje su upućena radna mašina i vozila Službe civilne zaštite na čišćenje i stavljanje u funkciju saobraćajnih kolovoza.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u Zenici izgorjele majka i kćerka

Nema prijavljenih nastradalih osoba. Pričinjena je materijalna šteta na objektima i materijalnim dobrima te komisija za procjenu šteta vrši obilaske na osnovu prijava fizičkih i pravnih lica. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica spasili su unesrećenu osobu iz poplavljenog objekta na adresi ulica Sarajevska – navodi se u tom izvještaju.

Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK za Fenu je rakao da  nevrijeme nije prouzročilo “neke veće štete”.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

– Drveća koja su slomljena i padala usljed jučerašnje kiše i jakog vjetra u međuvremenu su uklonjena sa gradskih ulica i iz parkova.

Sve gradske saobraćajnice su prohodne, a saobraćaj je ponovo uspostavljen i na putu za Bistričak, gdje je jučer došlo do trganja puta kod mini hidrocentrale “Bistričak”. Saobraćaj se na tom dijelu odvija jednom trakom – napominje dežurni operativni službenik MUP-a ZDK.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...