Life news

Narednih dana u BH pretežno sunčano, temperature i do 20 stepeni Celzijusa

0
Narednih dana u BH pretežno sunčano, temperature i do 20 stepeni Celzijusa, Life.ba
Mostar, ilustracija

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prijepodne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stupnjeva.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra, 24. februara, moguća je dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Također i u četvrtak, 25. februara, u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Isto tako, dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

LIFE:  Zbog obilnijih padavina i vjetra žuti meteoalarm uključen u dijelovima BiH

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne u petak, 26. februara. Tog dana u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Bosanskoj krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža, saopćeno je iz FHMZBiH.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like