Neprohodna većina lokalnih i nekategorisanih puteva na području Srebrenice

- Advertisement -

Većina lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica je neprohodna –  javljaju iz opštinske Službe civilne zaštite.

U mjesnim zajednicama Sućeska i Orahovica u toku je čišćenje lokalnih i nekategorisanih puteva, te lokalnog putnog pravca Podravanje-Luka-Krušev do. Također, tokom dana planirano je čišćenje ulica u gradskom dijelu opštine, te čišćenje lokalnih i nekategoprisanih puteva u Mjesnoj zajednici Potočari.

-Tokom jutarnjih sati nismo uspjeli stupiti u kontakt s predsjednikom savjeta Mjesne zajednice Luka jer je na području te mjesne zajednice došlo do prekida u snadbijevanju signalom mobilne telefonije, a vjerovatno i do prekida u snadbijevanju električnom energijom, budući da se to područje električnom energijom snadbijeva sa područja opštine Rogatica – navode iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Tramvaj udario čovjeka na Ilidži, preminuo je na putu do bolnice

Također, navode da nije bilo informacija o eventualno ugroženom stanovništvu usljed snijega i sniježnih padavina, te o potrebi za intervencijom u svrhu transporta bolesnih osoba do Javne zdravstvene ustanove “Dom zdravlja” Srebrenica ili za dostavljanjem lijekova.

Visina sniježnog pokrivača u urbanom dijelu opštine je od 10 do 15 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima je 40-50 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima visina sniježnog pokrivača je veća od 50 cm zbog sniježnih nanosa, a riječ je o dijelovima mjesnih zajednica Luka, Skenderovići, Podravanje, Radoševići, Brežani, Krnjići, Osatica, Sućeska, Viogor i Toplica.

PROČITAJTE JOŠ:  Katastrofa u SAD-u: Teretni brod se zabio u poznati most u Baltimoreu i srušio ga

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, snadbijevanje električnom energijom cjelokupnog područja opštine je uredno i nisu evidentirani kvarovi na niskonaponskoj elektromreži.

Iz JKP “Polet” Srebrenica ističu da je snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja uredno.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...