Life news

New York uvodi obaveznu vakcinaciju školskog osoblja

0
New York uvodi obaveznu vakcinaciju školskog osoblja, Life.ba
NEW YORK, USA - NOVEMBER, arhivska fotografija

Nastavnici i drugo školsko osoblje u New Yorku trebali bi biti vakcinisani protiv COVID-19 od ponedjeljka ujutro, što je jedna od prvih mjera obavezne vakcinacije školskog okruga u državi koja zahtijeva od zaposlenih da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Gradonačelnik Bill de Blasio dao je u petak posljednje upozorenje za otprilike 148.000 zaposlenih u javnim školama u gradu, rekavši da će nevakcinisani zaposlenici biti stavljeni na neplaćeno odsustvo i neće im biti dopušteno da rade ove sedmice. Grad je planirao da dovede nastavnike zamjene tamo gdje je to potrebno, javlja AP.

Provođenje mjere obavezne vakcinacije može predstavljati izazov za de Blasia, demokratu koji se hvalio dosadašnjim uspjehom jer je nastava u njegovom gradu uglavnom bila održavana u učionicama tokom većeg dijela prošle školske godine, kada su drugi okruzi uvodili nastavu na daljinu. New York City ove godine nema mogućnost nastave na daljinu.

LIFE:  Dolazi prvi puni mjesec: Donosi sreću za ova četiri horoskopska znaka

De Blasio je rekao da je 90 posto zaposlenih u ministarstvu obrazovanja do petka primilo najmanje jednu dozu vakcine, uključujući 93 posto nastavnika i 98 posto direktora.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like