Life news

Novi potres: Građani prijavili manja oštećenja na stambenim objektima, odroni na cestama

0
Novi potres: Građani prijavili manja oštećenja na stambenim objektima, odroni na cestama, Life.ba

Na području Mostara dosad nema prijavljenih šteta i posljedica od novog potresa koji je jutros u 6.27 sati, jačine 4.8 stupnjeva po Richteru, 17 km istočno od Stoca, na području Berkovića, pogodio Hercegovinu, osim što je ponovno uznemirio građana te manjeg odrona kamenja s brda Hum na gradsku magistralu u Donjoj mahali.

 

Kamenje su po prijavi, odmah uklonili pripadnici PVP-a Mostar te omogućili nesmetano odvijanje prometa, izvijestili su u nedjelju iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Nadalje navode kako je OC Civilne zaštite Grada Mostara do sada zaprimio dvije prijave putem telefona za oštećenja materijalnih dobara uslijed djelovanja prvog zemljotresa od 22. travnja 2022. godine.

Podsjećaju kako je područje Stoca jučer pogodilo više manjih potresa koji su na stambenim objektima izazvali manju materijalnu štetu.

LIFE:  30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

Na putnom pravcu Stolac – Neum, došlo je do odrona, pa su na teren upućeni djelatnici poduzeća “Ceste Mostar”.

Do sada je na području Stoca zaprimljena pedeset jedna prijava oštećenja stambenih objekata (napuknuće zidova, probijanje kamenih gromada na zidovima kuća, oštećenja dimnjaka i polomljeni crijep).

Djelatnici DVD Stolac, Komunalno Stolac, su na terenu i prema prioritetima raščišćavaju komade otpale žbuke, kamenja, cigle od dimnjaka i crijepa sa stambenih objekata.

Na području Čapljine urađena je sanacija dimnjaka i krova Osnovne škole te dimnjaka i krovišta na 11 stambenih zgrada i 55 obiteljskih kuća.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like