Novi udarac za Kevina Spaceya

- Advertisement -

Glumac Kevin Spacey posljednjih godina suočava se s brojnim problemima. Već nekoliko puta je optužen za seksualno nasilje, a, iako nijednom dosada nije bio pravomoćno osuđen, same optužbe potpuno su mu degradirale karijeru.

Prva tužba odbačena je u ljeto 2019. godine, drugu tužbu podnio je maser iz Los Angelesa koji je krajem prošle godine umro, a Spacey se izvansudski nagodio s njegovom obitelji. Ujedno, Spaceya je istraživao Scotland Yard zbog navodnog seksualnog iskorištavanja i to u šest slučajeva u vrijeme kada je slavni glumac bio na čelu londonskog Old Vic Theatre od 2004. do 2015. godine. Međutim, protiv ovog glumca dosada nije donešena nijedna presuda.

31 milijun dolara kazne

Ipak, kako je i sam nekoliko puta rekao, optužbe su mu naprasno prekinule karijeru i donijele financijsko urušavanje, koje bi sada moglo biti još gore. Naime, kako javljaju strani mediji osramoćena američka filmska zvijezda morat će platiti gotovo 31 milijun dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza ‘Kuće od karata’, serije u kojoj je glumio do otkaza dobivenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

MRC, producentska kuća koja je realizirala popularnu priču o političkim intrigama emitiranu na Netflixu, tražila je odštetu za izgubljeni prihod koji pripisuje Spaceyjevom naglom odlasku iz serije nakon što su se protiv njega pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozio prebrzo pa Mercedesom sletio u more

Sudac je odluku donio 19. listopada, kada je MRC podnio zahtjev da se presuda potvrdi pred sudom u Los Angelesu.

U dokumentu MRC kaže da je, nakon što su optužbe izašle na vidjelo, Spacey suspendiran te je pokrenuta interna istraga koja je pokazala da je zvijezda filma ‘Vrtlog života’ prekršila odredbe ugovora o glumi i izvršnoj produkciji kojim su postavljeni standardi ponašanja na radnom mjestu.

Dvostruki oskarovac Spacey u pet sezona ‘Kuće od karata’ glumio je američkog političara Franka Underwooda sve dok mediji nisu iznijeli na vidjelo optužbe o seksualnom uznemiravanju kolega s posla.

‘MRC nije imao nikakvih saznanja o takvome ponašanju Spaceyja’, stoji u priopćenju uspješne produkcijske kuće, koja je, kako navodi, zbog nagloga glumčevog odlaska iz serije morala reorganizirati posao, što je rezultiralo ‘znatnim gubicima’ za MRC.

Pojasnili su da se ponovno morao pisati scenarij bez uloge glavnoga lika serije, Underwooda, te se morala prilagoditi šesta sezona, koja je umjesto 13 na kraju imala osam epizoda.

Produkcijska kuća pravnu je bitku protiv Spaceyja pokrenula još 2019. Glumčevi odvjetnici nisu odgovorili na zahtjev AFP-a za komentar.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Dolac Malti, oboren motociklista

I dalje nije osuđen

Lavina optužbi je pokrenuta kada je Anthony Rapp optužio glumca za seksualno uznemiravanje koje se dešavalo kada je Rapp imao samo 14 godina. Nakon Rappa, javilo se još 15 osoba koje su optužile Kevina.

Kevin Spacey jedna je od prvih  zvijezda koje su se suočile s optužbama za seksualno uznemiravanje nakon što je producent Harvey Weinstein optužen za širok raspon seksualnog napastvovanja, uključujući silovanje. Unatoč optužbama, Kevin Spaceyu zasada nije dokazano nije djelo za koje ga terete.

– Mislim da se neće nitko iznenaditi ako kažem da se moj svijet potpuno promijenio u jesen 2017. godine. Moj posao, mnogi moji odnosi, moja pozicija u filmskoj industriji, sve je nestalo u samo nekoliko sati – ispričao je jednom prilikom Kevin.

– Ne volim često govoriti ljudima da suosjećam s njima, jer mislim da svatko na različit način doživljava neke situacije. Ali u ovom se slučaju mogu poistovjetiti s onima kojima je svijet stao i koji su ostali bez posla zbog koronavirusa. Iz drugačijih razloga nam se to dogodilo, ali mislim da su emotivne borbe iste, dodao je američki glumac.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...