Life news

Obala i centar Neuma nisu ugroženi vatrom, situacija u zaleđu bolja nego jučer

0
Obala i centar Neuma nisu ugroženi vatrom, situacija u zaleđu bolja nego jučer, Life.ba

Šire područje Neuma jučer je u poslijepodnevnim satima pogodio požar koji je zahvatio borovu šumu i sela u neposrednoj blizini bh. primorja. Situacija ni jutros nije u potpunosti stabilizirana, međutim centar Neuma i obala nisu ugroženi.

S obzirom da je trenutno ljetna sezona na svom vrhuncu te da su u Neumu brojni domaći i inostrani turisti, Branimira Butigana, predsjednika Udruge hotelijera Neum, pitali smo da li je obala bh. primorja ugrožena i imaju li turisti razloga za zabrinutost.

“Ne radi se o samo centru Neuma, tako da to područje nije ugroženo. Požarom su bila zahvaćena sela oko Neuma ali jutros se, prema posljednim informacijama koje sam dobio, situacija stabilizira iako vatra nije u potpunosti lokalizovana”, kaže Butigan.

LIFE:  ČAROBNA FORMULA ZA MRŠANJE - koje su to prednosti i karakteristike liposukcijske ishrane?

On je također potvrdio da su promptnim djelovanjem vatrogasaca odbranjene kuće, ali i ljudski životi tako da nije bilo povrijeđenih.

Vatra koju je jak vjetar proširio prema mjestima Prepratnica, Grac i Zerlenikovac ugrozila je stanovnike i objekte, međutim zahvaljujući akciji vatrogasnih društava iz Slanog, Stona, Mostara i Čapljine koji su pritekli u pomoć neumskim vatrogascima – nije bilo povrijeđenih.

Također treba istaći da je put Neum – Stolac pušten u promet.

Izvor: klix.ba

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like