Life newsSport

Obren Cvijanović, prvi strijelac Premijer lige za Life.ba: Vjerujem da ću svojim golovima odvesti Velež u Evropu

0

Obren Cvijanović je prvi topnik Premijer lige BiH sa 11 postignutih pogodaka. U dresu mostarskog Veleža tresao je protivničke mreže u elitnom bh. nogometnom razredu. Osim pogodaka, svojim odnosom prema saigračima, suparničkim nogometašima i ponašanjem postao je primjer pravog profesionalca. Kao nagrada za trud stigao je i poziv u reprezentaciju BiH, a protiv Kostarike je upisao i debitanski nastup za državni tim. Obren je rođen u Kotor Varošu 1994. godine, a u svlačionicu Rođenih stigao je u julu 2018. godine iz gradačačke Zvijezde. Uskoro se etablirao u udarnu postavu i postao jedna od najvažnijih karika u lancu Feđe Dudića. 

Obren Cvijanović, prvi strijelac Premijer lige za Life.ba: Vjerujem da ću svojim golovima odvesti Velež u Evropu, Life.ba

Obren Cvijanović

Piše:Edin Isanović 

U razgovoru za Life.ba Cvijanović je govorio jo Zmajevima, prvom nastupu u nacionalnom timu, Veležu i borbi za Evropi i predstojećem dvoboju sa aktuelnim prvakom BiH- FK Sarajevo.

Pozitivni dojmovi sa reprezentativnog okupljanja

Na početku se osvrnuo na reprezentativno okupljanje gdje je prvi put boravio.

”Svakako, prelijepo iskustvo. Trenirati i igrati sa igračima svjetske klase poput Džeke, Pjanića i ostalih je – velika stvar. Za sedam dana, koliko sam bio na okupljanju, nosim samo pozitivne utiske”, kazao je naš sagovornik.

U prijateljskom sudaru protiv Kostarike upisao je prvi zvanični nastup za bh. tim.

”Sigurno, najveći uspjeh dosad u mojoj karijeri. Zahvalan sam na pruženoj prilici da upišem nastup za reprezentaciju BiH i to ću pamtiti cijelog života. Također, to je motiv da nastavim sa što boljim igrama u budućnosti”, istakao je Cvijanović.

Velež je trenutno na četvrtom mjestu bh. prvenstva i do kraja će voditi veliku borbu za izlazak u Evropu. Obren vjeruje da će svojim golovima ostvariti dugoočekivani san navijača mostarskog tima.

Obren Cvijanović, prvi strijelac Premijer lige za Life.ba: Vjerujem da ću svojim golovima odvesti Velež u Evropu, Life.ba

Obren Cvijanović

”Pa do kraja prvenstva ima dosta jakih utakmica jer sve ekipe se bore za nešto. Dakako, svaka utakmica će biti teška. Stoga će golovi napadača biti prijeko potrebni. Nadam se i potrudit ću se da ostanem na prvom mjestu liste strijelaca. Osim toga, navijači mogu očekivati da ćemo dati sve od sebe da izađemo u Evropu. Na dobrom smo put, u vrhu smo, bit će borba mislim do posljednjeg kola. Iskreno, vjerujem da ćemo uspjeti i da ćemo završiti na jednom od mjesta koja vode na međunarodnu scenu”.

LIFE:  Proljetne utakmice na valu pesimizma: FK Sarajevo bez postignutog pogotka u nastavku prvenstva i 1 od mogućih 9 bodova

”Sarajevo možemo pobijediti, nadam se”

Osvrnuo se na okršaj sa Olimpikom gdje je Velež bukvalno u posljednjoj sekundi ostao bez dva boda.

”Ostaje velika žal, jer smo u posljednjem napadu primili gol, a vodili smo do tada 1:0. Svaki bod će biti značajan, ali je to sve nogomet i dešava se. Idemo to ispravljati već u narednom kolu”.

Obren Cvijanović, prvi strijelac Premijer lige za Life.ba: Vjerujem da ću svojim golovima odvesti Velež u Evropu, Life.ba

A već sljedeći protivnik je jedan od najtežih. U grad na Neretvi stiže aktuelni prvak i aktuelni lider prvenstva – FK Sarajevo.

”Dva puta ove godine smo igrali neriješno s njima. Kući pružamo dobre partije, a oni su zaista odlična ekipa. Nisu slučajno tu gdje jesu, ali mislim da imamo dobre šanse pogotovo na našem stadionu. Težit ćemo da se nadigravamo i da slavimo na kraju. Nadam se”, zaključio je Cvijanović.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like