Od danas u tunelu Crnaja na MP Konjic – Jablanica do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja

- Advertisement -

Od danas 24. aprila, u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, sutra 25.aprila u vremenu od 19.00 do 06.00 sati, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever-Butile (u smjeru Sarajevo sjever-Butile).

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

PROČITAJTE JOŠ:  U Gacku i Bileći 28 stanovnika prijavilo štetu poslije zemljotresa

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

PROČITAJTE JOŠ:  Oni su mučili djeda Stanimira u zatvoru: Osuđeni zbog saobraćajnih prekršaja i karte za prevoz pa do smrti zlostavljali žrtvu

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. Na teritoriji entiteta Republika Srpska zabrana je na snazi i sutra 25.aprila do 24 sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...