Odgađa se početak rekonstrukcije Koševa?

- Advertisement -

20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana danas prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.

Budući da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a koja se treba provesti u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić će od Općinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice.

PROČITAJTE JOŠ:  Bogić Bogićević imao moždani udar

Podsjećamo javnost da ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

– Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni/Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća, piše na sajtu Općine Centar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...