Life newsSport

Odlična godina iza mostarskog JK Neretva

0
Odlična godina iza mostarskog JK Neretva, Life.ba

Kraj jedne i početak druge godine vrijeme je kada se analiziraju i sumiraju sportskih rezultata.

Kada je riječ, konkretno, o judo sportu u Mostaru, najviše razloga za slavlje imali su članovi JK Neretva. S pregrštom osvojenih medalja i pehara godinu su završili na najbolji mogući način. Obzirom da su najmlađi judo klub u gradu i županiji, klub s najmanjim brojem članova, istaknuli su se sa sjajnim sportskim rezultatima, kako u pojedinačnim tako i ekipnim.

Možda je baš razlog njihovog uspjeha, mali broj natjecatelja i što se svaki od trenera može posvetiti svakom natjecatelju pojedinačno, uočiti greške i iste ispraviti. Jedan od razloga može biti i to što u klubu vlada zdravo ozračje, što je svaki od članova posvećen sebi i svojim uspjesima, a pri tome uvijek spreman pomoći svom sportskom partneru u dvorani, ali i izvan nje.

Odlična godina iza mostarskog JK Neretva, Life.ba

Kvalitetan rad

Glavni trener ovog kluba, Majo Ćeško, maksimalno je posvećen svakom članu. Dokaz za to su i uspjesi koje je napravio i koje i dalje pravi iz godine u godinu. Njegov recept za uspjeh je kako kaže jako dobar i izgrađen odnos sa svakim sportašem pojedinačno, prijateljski, pedagoški i prije svega odnos izgrađen na povjerenju.

Svake godine od osnutka kluba trener Ćeško iznjedri državne prvake, sjajne ekipne uspjehe kako na državnoj tako i na međunarodnoj sceni. Do sada je klub osvojio preko 1950 medalja i preko 150 pehara. Sportaši ovog kluba mogu se pohvaliti kako su i obišli veliki broj zemalja, vidjeli nove destinacije, upoznali druge i drugačije kulture, vidjeli raznolike vrste i načine judo treninga. Sve to daje dodatnu motivaciju kako treneru tako i sportašima mostarske Neretve. Također većina sportaša ovog kluba su odlični učenici i studenti sa sjajnim prosjekom, a u protekloj godini klub se može pohvaliti i sa osvojenom rektorovom nagradom na SUM koju je osvojio član i trener kluba, Srđan Ajvaz.

Odlična godina iza mostarskog JK Neretva, Life.ba

U 2021. godini klub je osvojio više od 20 državnih titula, sa samo nekoliko natjecatelja. Razlog što su drugačiji od drugih je to što ih je manji broj od svih ostalih, a po postotku osvajanja raznih titula u samom su vrhu.

Odlični Rino Vrljić

U pojedinačnom natjecanju, klub bi istakao par pojedinica. Među njima je po sportskim rezultatima najistaknutiji Rino Vrljić, sportaš koji je postao dvostruki prvak BiH u 2021. Vrljić je u prošloj godini osvojio sve što se moglo osvojiti. Ostaje jedini žal za Balkanskim prvenstvom na koje se plasirao i na kojem bi zasigurno briljirao da se prvenstvo Balkana održalo. Zbog Covid situacije, Vrljić, ali i ostalih pet članova kluba su ovoga puta ostali uskraćeni za još koju titulu. Vrljić je osvajač dvije državne zlatne medalje i kandidat za najuspješnijeg mlađeg kadeta grada Mostara za 2021. godinu.

LIFE:  Mostarski vatrogasci organiziraju Dan otvorenih vrata

Odlična godina iza mostarskog JK Neretva, Life.ba

Pored Vrljića kao najistaknutijeg natjecatelja u 2021. godini iz kluba izdvajaju i ostale sjajne natjecatelje, osvajače državnih medalja.

To su Lana Čarapina, osvajačica dvije državne medalje (zlatna i srebrena), Josip Previšić (srebrena medalja), Sergej Jarendić (dvije brončane medalje), Korina Džidić (dvije srebrene medalje), Domagoj Jozeljić (brončana medalja), Adnan Demirović  (dvije brončane medalje), Ivan Jurić (zlatna medalja), Srđan Ajvaz (zlatna i brončana medalja), Dragan-Paol Senkić (zlatna medalja), Đulijano Osmanović (brončana medalja), Helena Čule (srebrena i dvije brončane medalje).

Ekipne titule kluba su također veoma značajne, počevši od toga da je klub osvojio titulu ekupnih viceprvaka Herceg Bosne u ukupnom plasmanu, zatim titulu kadetskih prvaka Herceg Bosne, te titulu viceprvakinja Herceg Bosne za uzrast mlađih kadetkinja. Nešto kasnije klub osvaja i titulu viceprvakinja BiH mlađih kadetkinja, titulu kadetskih kata prvaka BiH, titulu seniorskih kata prvaka BiH te titulu najuspješnije ekipe kata prvanstva BiH u ukupnom plasmanu.

Mora se istaći kako klub ima 5 nominovanih kandidata za Izbor sportaša grada Mostara za 2021., te da također očekuju jako dobre rezultate i na ovom izboru. Napominjemo da je u prošlom Izboru, jednu od titula najsupješnijh sportaša grada Mostara zasluženo osvojio Mak Hadžić.

Ovom prilikom naglašavamo kako je u tijeku upis novih članova i da se svi zainteresirani mogu javiti u prostorije kluba svaki radni dan od 18:00 sati (Ilićka 147), kako bi popunili pristupnicu i postali članovi ovog veoma uspješnog kluba. Također, javiti se mogu svi na facebook, instagram  ili web (www.jkneretva.ba) stranicu kluba te vidjeti detalje oko upisa novih članova.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like