fbpx
DogađajiLife news

Oglasio se Helem Nejse: Ne znamo otkud naše ime na plakatu!

0
Oglasio se Helem Nejse: Ne znamo otkud naše ime na  plakatu!, Life.ba

Članovi sarajevske hip-hop muzičke grupe Helem Nejse iznenadili su se kada se njihovo ime našlo na spisku izvođača u sklopu predstojećeg događaja u tunelu na Ciglanama, budući da ih niko od organizatora nije zvao i pitao da nastupaju.

– Dragi naši, jučer smo od kolege dobili informaciju da sviramo koncert u sklopu “PRESFF” događaja u tunelu na Ciglanama. “Dobili informaciju” znači da nas apsolutno niko nikad nije kontaktirao za nastup već su bez našeg znanja objavili naše ime u lajnapu festivala. Također, kolege koji su nam javili su također na plakatu i nemaju pojma da nastupaju – naveli su iz ove grupe na svojoj Facebook stranici.

Oglasio se Helem Nejse: Ne znamo otkud naše ime na  plakatu!, Life.ba

Ističu da je organizator događaja FK Sarajevo pod kapom Turističke zajednice i Visit Sarajevo.

– Nakon brojnih poziva i razgovora sa ljudima iz obje institucije, nismo dobili jasan odgovor iz kojeg nam je razloga pričinjena ovakva šteta. Već 24 sata pokušavamo iskomunicirati da se plakat skloni (koji stoji od 22. jula na mrežama Visit Sarajevo), međutim plakat i dalje stoji – dodaju iz ove grupe, te pojašnjavaju:

– Naime, potpredsjednica SFK Sarajevo, Anela Potura, navodno je predala projekat Turističkoj zajednici u kojem je bez ikakve konsultacije sa menadžmentom našeg benda, navela Helem Nejse kao izvođače. Za taj projekat, Anela kaže, da nije odobren, pa onda ostaje pitanje kako je plakat objavljen. Od prijatelja iz drugih institucija smo dobili informacije da su također dobili zvanične mailove u kojim se navodi da mi sviramo na tom događaju.

LIFE:  Tri mladića iz Srebrenika sumnjaju na namjerno trovanje?

Namjera dotične persone, kako navode, valjda je bila da nakon što objavi lajnap koncerta, pregovara sa izvođačima, a to su, dodaju, uspjeli zaključiti iz telefonskog razgovora sa njom u kojem im govori kako je željela “napraviti dobru priču” i da bi se “oni prilagodili našem vremenu, ako mi ne bi mogli svirati na datume koji su objavljeni.”

– Dužni smo da obavijestimo našu publiku da mi ne sviramo na tom događaju i da smo žrtva jednog palanačkog modela poslovanja nesposobnih pojedinaca unutar institucija – zaključili su iz grupe Helem Nejse.

Oglasio se Helem Nejse: Ne znamo otkud naše ime na  plakatu!, Life.ba

U međuvremenu su na Facebook stranici Visit Sarajevo objavili novi, ažurirani kalendar festivala na kojem je muzički događaj u tunelu na Ciglanama izostavljen, prenosi Faktor.ba.

Oglasio se Helem Nejse: Ne znamo otkud naše ime na  plakatu!, Life.ba


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like

X