Pandža: Mladost je stabilan domaćin, ali imamo svoje šanse za trijumf

- Advertisement -

Košarkaši zeničkog Čelika, nakon dvomjesečnih priprema te 12 odigranih kontrolnih utakmica, novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine otvaraju gostovanje kod Mladosti u Mrkonjić Gradu.

Susret se igra u nedjelju, 17. oktobra sa početkom u 19.00 sati, a trener zeničkog tima Josip Pandža ističe kako se nadaju uspjehu.

-Zbog svih nejasnoća oko početka sezone, mi smo u pogonu već dva mjeseca. Odigrali smo i 12 kontrolnih utakmica, od koji smo dobili osam, a izgubili četiri.

Što se tiče gostovanja kod Mladosti, znamo da će to za nas biti teško gostovanje. Utakmica je prvog kola pa može biti puno neočekivanih situacija, a i radi se o kvalitetnoj i ekipi koja je jako stabilna na svom terenu. Sasvim sigurno, imat će i veliku podršku sa tribina, jer svi su se zaželjeli košarke pa je očekivati i dosta gledalaca na tribinama – ističe Pandža.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Njegov je tim, tokom ljetne pauze, pretrpio određene izmjene pa će biti zanimljivo vidjeti i kako će funkcionirati u prvom ovosezonskom službenom meču. Neće se, najavljuje, predati nego će pokušati “dobrom igrom iz minute u minutu” doći u priliku za trijumf na startu sezone.

-Sklopili smo novi, puno mlađi tim. Svakako da nam je pojačanje Nedim Buza iz Sparsa, koji ima i kvalitet i iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Nastavljeno suđenje doktorima: Srce malene Džene Gadžun nije radilo više od 30 minuta

Uz to smo doveli i tri mlada igrača, mlađe reprezentativce Emira Čerkezovića (Gradina Srebrenik), Harisa Dedajića (Sloboda Dita Tuzla) i Stefana Simanića (posudba iz Igokee). Njima, ipak, ne bih stavljao teret pojačanja. Ipak se radi o mladim igračima, koji su željni dokazivanja i koji bi trebali rasti sa ekipom – naglašava Pandža.

Čelik je za narednu sezonu uspio produžiti ugovor s crnogorskim centrom Milivojem Božovićem, koji je bio najkorisniji igrač regularnog dijela Prvenstva BiH (MVP), u kojem je Čelik, kao povratnik, osvojio treće mjesto te izborio plasman u Ligu 6.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...