Peštek: Bregović potvrdio da će ući u upravu Bokserskog kluba ‘Željezničar’

- Advertisement -

Predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Enes Peštek kazao je Feni da je legendarni muzičar Goran Bregović potvrdio da će ući u strukture upravljanja bokserskog kluba “Željezničar” i uključiti se u organizaciju kluba za Regionalnu boksersku ligu.

– Sinoć smo šef stručnog štaba BK „Željezničar“ Almedin Fetahović i ja u Beogradu imali sastanak sa Bregovićem, gdje smo mu iznijeli sve pojedinosti o tome kako će funkcionirati Regionalna bokserska liga. On je to srdačno pozdravio, prije svega zato što se region spaja u tom sportskom dijelu života i prihvatio, odnosno potvrdio angažman u BK „Željezničar“ – kazao je Peštek, dodajući da će mu biti ponuđeno da bude predsjednik Želje.

Dodao je da je Goran Bregović bio predsjednik Bokserskog kluba „Željezničar“ do početka rata i da mu se Almedin Fetahović javio s prijedlogom da i sada opet uđe u upravu BK „Željezničar“ i na taj način pomogne Želji kako bi što kvalitetnije i organizovanije izašao u region i nastupao u Regionalnoj bokserskoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

– S tim u vezi ostalo je da pripremimo organizaciono neke stvari, nakon čega će Bregović doći u Sarajevo i zajedno s bokserima i ostalima koji su okupljeni oko BK „Željezničar“ organizirat ćemo pres-konferenciju i time još snažnije izaći u javnost kada je u pitanju ovaj bokserski klub – kazao je Peštek.

Istaknuo je da će “Željezničar” okupljati najbolje boksere i trenere iz BiH i na taj način nastupati u Regionalnoj bokserskoj ligi.

Žrijeb Regionalne lige u olimpijskom boksu obavljen je početkom aprila u Sarajevu. Ligu čini osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a našu zemlju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajramska poruka reisa Kavazovića: Molitvom se prisjetimo braće i sestara u Gazi i Ukrajini

U grupi A nastupit će Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora). Voljom žrijeba u prvom kolu snage će odmjeriti Vardar – Loznica i Željezničar – Crnogorski sokolovi.

Grupu B sačinjavaju Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska) i Radnik Bijeljina (BiH). U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda – Maribor i Vitezovi – Radnik.

Bit će održano po šest kola, a zatim će prva dva kluba iz svake grupe činiti “final four”, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Liga bi trebala početi polovinom maja, a njen početak zavisi od epidemiološke situacije koja diktira aktivnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...