Life newsSport

Petev: Naša budućnost je u našim rukama i mi ćemo dati sve od sebe da stvorimo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo

0
Petev: Naša budućnost je u našim rukama i mi ćemo dati sve od sebe da stvorimo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo, Life.ba
Ivaylo Petev

Službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine održana je danas u hotelu Austria & Bosnia na Ilidži.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Rade Krunić.

Predstavnike medija je zanimalo zdravstveno stanje Seada Kolašinca i Matea Sušića.

„Što se tiče igrača koji imaju povrede od utakmice sa Francuskom, medicinski tim radi na tome da ih spremi za meč sa Kazahstanom. Sutra protiv Kuvajta će dobiti priliku svi pozvani igrači. Nije važno ko je protivnik, svi moraju dati sve od sebe kad igraju u dresu reprezentacije. Važno je da pokažu želju i jedinstvo i bitno nam je da odradimo dobar posao“, rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i na šanse reprezentacije u kvalifikacijama:

„Grupa je nezgodna i svako ima svoju šansu. Naša budućnost je u našim rukama i mi ćemo dati sve od sebe da stvorimo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i atmosfera u ekipi je odlična. Protiv Francuske su svi ginuli jedan za drugog i to je put kojim trebamo ići.“

LIFE:  [foto] SAD: Čuveni žičani tramvaji u San Franciscu ponovo na šinama

Rade Krunić je govorio o svojoj povredi:

„Situacija je trenutno odlična. Imao sam problem uoči utakmice sa Francuskom i u dogovoru sa medicinskim timom odlučili smo da je bolje da ne rizikujemo i da budem spreman za Kazahstan. Nakon večerašnjeg treninga biće jasno da li ću igrati sutra u Zenici.“ Zmajevi će večeras u 18:30 u Butmiru odraditi službeni trening pred meč sa Kuvajtom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like