Petev: Uvijek sam vjerovao u svoje igrače

- Advertisement -

ZENICA – “Zmajevi” su u 4. kolu UEFA Lige nacija – Liga B večeras na zeničkom stadionu “Bilino polje” upisali važan trijumf protiv Finske rezultatom 3:2, čime su napravili veliki korak i prema osvajanju prvog mjesta u Grupi 3 te povratku u Ligu A.

Strijelci za bh. tim bili su Miralem Pjanić u 5.minuti iz penala te Edin Džeko u 31. i 58. minuti, dok su strijelci za goste bili Temmu Pukki u 10. i Benjamin Kallman u 18. minuti. Pukki je ponovo, šesti put u međusobnim mečevima bio strijelac protiv BiH, a večeras je i asistirao za gol Kallmana, ali je pobjedu ostvario bh. tim na krilima izuzetno raspoloženih bh. kapitena Džeke i veznjaka Pjanića, objavila je Fena.

-Prije svega, čestitam igračima na pobjedi. Nije lako, u najgorem terminu, trenirati 15 dana i odigrati četiri utakmice, istakao je selektor bh. tima Ivaylo Petev.

Priznao je da je, uprkos osam osvojenih bodova te činjenici da su prvi na tabeli, očekivao više bodova iz ova četiri meča. Poslao je i poruku navijačima, koju je ranije najavio.

-Mi, svi zajedno, radimo svim snagama za BiH. Drago mi je da rezultati polako dolaze, ali siguran sam da kao tim možemo igrati još bolje. Ovaj tim može igrati još dugo godina zajedno, smatra Petev.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan zločin: Malena Danka Ilić je ubijena

Nije želio odgovarati na novinarsko pitanje da li će mu eventualan plasman u Ligu A osigurati novi ugovor u Nogometnom savezu BiH, ali je na pitanje da li se zbog svega s čim se susretao od početka mandata na klupi “Zmajeva” pokajao što je preuzeo bh. tim, odgovorio negativno.

-Nisam se nijednog trenutka pokajao. Uvijek sam imao podršku svojih igrača i vjerovao sam u njih, istakao je Petev.

Najavio je da nakon odmora žele uspješno riješiti i preostala dva meča – 23. septembra u Zenici protiv Crne Gore te 26. septembra u gostima kod Rumunije.

-Moram reći da sam razočaran ishodom. Razočarani su i igrači u svlačionici, ali siguran sam da je ovo za gledatelje bila jako zanimljivo. Nismo imali sreće, istakao je selektor Finaca Markku Kanarva.

Desilo se, kaže, ono što je svakome noćna mora, a to je penal već na otvaranju meča. Nisu planirali takvo otvaranje, ali su se uspjeli vratiti te preokrenuti. Istakao je kako BiH ima igrače svjetske klase, ali da je Džeko bio posebno dobar.

PROČITAJTE JOŠ:  Horor kod Splita: Pomahnitali napadač upucao jednog pa sjekirom napao drugog muškarca

-Treći gol domaćina bio je, u stvari, odbijena lopta od naših igrača, podvukao je Kanarva.

Svjestan je da su nakon ovog meča Finci sada jako daleko od plasmana u Ligu A, ali da postoji realna opasnost da se bore za opstanak u Ligi B. Napomenuo je kako imaju još dva meča, protiv Rumunije i Crne Gore kod kuće pa se nada da će osvojiti još najmanje četiri boda te da će ostati u Ligi B. Ligu nacija ocijenio je potrebnom i zanimljivom zbog činjenice da se međusobno natječu ekipe sličnih kvaliteta.

Crna Gora je večeras slavila u gostima kod Rumunije s 3:0 pa će međusobni susret na zeničkom “Bilinom polju”, koji će se igrati 23. septembra, vjerovatno odlučivati o prvaku Grupe 3.

Tabela Grupe 3 nakon 4. kola: BiH 8, Crna Gora 7, Finska 4 i Rumunija 3 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...