Pink Floyd fanovi, uskoro izlazi “A Momentary Lapse of Reason” remixed & updated

- Advertisement -

“A Momentary Lapse of Reason – Remixed & Updated” Pink Floyda izlazi 29. listopada! Po prvi put album će sadržavati tehnologiju 360 Reality Audio, što znači da će iskustvo slušanja glazbe biti gotovo jednako onome kao da uživo slušamo izvedbu.

Trinaesti studijski album Pink Floyda “A Momentary Lapse of Reason” originalno je izašao 1987. godine, a na novoj verziji albuma naći će se nanovo snimljene bubnjarske dionice Nicka Masona, a ubačene su i originalne dionice Richarda Wrighta na klavijaturama, čime su producenti David Gilmour i Bob Ezrin obnovili kreativni balans između članova Pink Floyda.

PROČITAJTE JOŠ:  Koncert 55 godina Nova fosila u Areni Zagreb dio je oproštajne turneje Sanje, Marinka i Zeca

“Nekoliko godina nakon što smo izbacili album, došli smo do zaključka kako bi ga trebali ažurirati i učiniti ga više svevremenskim, istaknuti više tradicionalne instrumente koje smo voljeli i koje smo više svirali. To je nešto za što smo mislili da ćemo profitirati od toga. Uz to smo tražili i pronašli neke neiskorištene dionice na klavijaturama Richarda Wrighta koje su nam pomogle da album dobije novu atmosferu, novi osjećaj”, izjavio je David Gilmour o novom izdanju albuma.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

Kao što svaki fan Pink Floyda zna, “A Momentary Lapse of Reason” prvi je album Pink Floyda bez Rogera Watersa, koji je bend napustio 1985. godine. Produkcija je prošla u znaku pravnih borbi oko imena Pink Floyd, što je ostalo neriješeno sve do nekoliko mjeseca nakon izlaska albuma. Za razliku od prethodnih albuma progresivnih velikana, “A Momentary Lapse of Reason” nije konceptualni album. Na njemu se nalaze uspješni singlovi “Learning to Fly”, “On the Turning Away” i “One Slip”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...