Life newsPutovanja

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

0
Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg, Life.ba

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim enterokokom, zabilježeno je na plaži “Ispod zidina” na Korčuli, zbog čega se tamo do daljeg ne preporučuje kupanje, saopćili su danas iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Zagađenje fekalijama utvrđeno je nakon što je 3. augusta sanitarna i vodopravna inspekcija obavijestila županijski Zavod za javno zdravstvo o puknuću cijevi sastava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli.

“Nakon obavijesti sanitarne i vodopravne inspekcije o puknuću cijevi sustava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli 3. augusta 2022. godine, Zavod za javno zdravstvo Dubovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke 3. i 4. augusta na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli. Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ispod zidina na Korčuli uzorkovanog 4. augusta 2022. godine prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje Escherichia coli i intestinalni enterokok”, naveli su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

LIFE:  (FOTO) "Ovako se propada na kulturan način" Fanovi razočarani slikom Džejle Ramović na Instagramu

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, prenosi Crna-hronika.info.

“Obzirom da uzorak mora na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli ne udovoljava uvjetima Uredbe zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavjesti”, ističe se u saopćenju Dubrovačko-neretvanske županije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like