Life news

Pomoć za građane: “Cvancika” za subvencije za struju

0
Pomoć za građane: “Cvancika” za subvencije za struju, Life.ba

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je Vlada FBiH danas donijela odluku o pomoći ili subvenciji za račune električne energije za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, piše Bljesak.

Ministar je napomenuo da su prošli tjedan  održani sastanci sa direktorima Elektroprivrede Sarajevo i Elektroprivrede HZHB, s kojima je razmatrano nekoliko modela djelovanja, a na kraju je donijeta odluka da se koristi model iz 2011. godine koji je najlakši za implementiranje. ‘

‘Vlada FBiH danas je donijela odluku kojom će se oko 70.000 korisnika u narednih pet mjeseci dodjeljivati 20 KM, a to je direktna mjera od 100 KM po obitelji. Ostaje na snazi mjera iz 2011. godine od plus pet KM, odnosno plus sedam vezano za Elektroprivredu HZHB koja se neće ukidati i nakon isteka od pet mjeseci”, istaknuo je Džindić.

LIFE:  Novak Đoković zaplesao tango, a potom zapjevao "Cesaricu"

Ističe da su obje elektroprivrede u ovu namjenu izdvojile oko deset milijuna KM, te da je isti model ponuđen i Vladi KS za subvencioniranje plina za građane Kantona Sarajevo, s obzirom da se u ovom kantonu koristi 80 posto plina. ”Nadam se da će Vlada KS ovaj model razmotriti do 22. kolovoza, kada je zakazan novi sastanak, te ući u proceduru subvencioniranja”, zaključio je ministar.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like