HronikaLife news

Poruka sina majci koja je sebi oduzela život tjera suze na oči: Budi mirna majko, biću jak

0
Poruka sina majci koja je sebi oduzela život tjera suze na oči: Budi mirna majko, biću jak, Life.ba

Branka Pekić Semiz, doktorica u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu sahranjena je na porodičnom groblju na Ilidži dok je prethodno održana komemoracija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Kako su ranije saopćili iz policije Pekić Semiz je počinila samoubistvo. Od nje su se na komemoraciji oprostili i njeni najbliži. U emotivnom govoru njen sin, nije krio suze i emocije.

“Mnogo boli praznina koju osjećam. Boli me nemogućnost da uradim nešto za tebe. Bole riječi koje nismo izgovorili a mogli smo. Boli to što znam da nećemo biti zajedno. Ti si mi bila sve i majka i najbolji prijatelj. Hvala ti za svaku toplu riječ, savjet i grdnju. Hvala ti što si mi bila vjetar u leđa i podrška. Hvala ti što si me naučila šta znači biti dobar čovjek.

Svima će nam ostati sjećanje na tvoju neizmjernu dobrotu i nesebičnost, plemenitost, hrabrost, odanost, smjernost i odgovornost. Budi mirna majko, biću jak. Neću reći zbogom jer ćeš zauvijek biti u mom srcu”, kazao je Radomir Semiz, sin doktorice Pekić Semiz, a prenosi N1.

Koliko joj je značila govorila je i Mirijana Popadić, njena sestrična koja baš kao i njen sin nije mogla zaustaviti suze prilikom obraćanja na komemoraciji.

“Draga moja tetka, to što odlaziš ne znači da te gubim. Ti si u zauvijek u hodnicima ginekologije, u  hodnicima  bolnice, na biciklu s korpom voća i a telefonu uvijek dostupna u svako doba dana i noći. Mnogo je razloga da u ovom tužnom trenutku budemo ponosni, da se ne sjećamo kako si otišla već kako i zašto si živjela”, kazala je Popadić.

LIFE:  Hana poslala poruku obožavateljima: Mislili su da nećemo trajati ni 11 dana...

Iz Bolnice Srbija na Facebooku su od doktorice Pekić Semiz oprostili emotivnom porukom te su, između ostalog, napisali:

“Doktorica Branka bila je jedan od najvećih stručnjaka u našoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2500 beba.”, navedeno je u objavi.

Branka Pekić Semiz rođena je 8. 4. 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u Kliničkom centru u Sarajevu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like