KulturaLife news

Predstava ‘Svu moju ljubav’ u režiji Zijaha Sokolovića na sceni SARTR-a

0
Predstava ‘Svu moju ljubav’ u režiji Zijaha Sokolovića na sceni SARTR-a, Life.ba

Predstavu “Svu moju ljubav” autora Laurenta Mauvigniera, u režiji Zijaha Sokolovića publika će ponovo moći pogledati u petak 15. januara na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Na ovogodišnjem Festivalu glumca BiH, za uloge u predstavi “Svu moju ljubav” nagrađene su Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu i Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

LIFE:  Čelik upozorava Gradsku upravu Zenice na posljedice raskida Sporazuma o saradnji

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

U skladu sa propisima, broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra, saopćeno je iz SARTR-a.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like