Prijatelji i kolege oprostili se od Akija Rahimovskog

- Advertisement -

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u četvrtak je održan posljednji ispraćaj pjevača grupe Parni valjak Akija Rahimovskog, kojem su nazočili brojni prijatelji, kolege i poklonici.

Rahimovski je iznenada preminuo prošle subote u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio.

Na ispraćaju uz sliku na njegovu odru pisalo je: “Tužna je naša ulica otkad nisi tu… jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, stihovi iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

Dirljivim riječima od Akija se oprostio njegov najbliži suradnik i prijatelj iz Parnog valjka Husein Hasanfendić Hus.

“Aki je bio sve što je trebalo, davao je sebe nesebično. Kad je pjevao s tugom, dvorane su tugovale, kad je pjevao sa srećom, svi smo bili sretni. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se da je spokojan i da je našao mir”, kazao je Hus.

PROČITAJTE JOŠ:  U Gacku i Bileći 28 stanovnika prijavilo štetu poslije zemljotresa

Ispraćaju Akija Rahimovskog pridružilo se danas 150 radijskih postaja iz Hrvatske i regije, koje su točno u 15 sati emitirale pjesmu “Ponovo”, posljednju koju je otpjevao Rahimovski.

Nakon vijesti o smrti popularnog pjevača, čiji su glas i pjesme koje je izvodio obilježili živote i godine odrastanja mnogih, građani su se od utorka opraštali od njega uz Zdenac života kod zagrebačkog HNK-a, gdje su palili svijeće, ostavljali cvijeće ili posvete omiljenom pjevaču.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Aki Rahimovski rođen je 1955. u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje, gdje je završio glazbenu školu, a već je kao tinejdžer bio je član nekoliko glazbenih sastava.

Godine 1975. upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića Husa i osnivaju grupu Parni valjak, koja s vremenom postaje jedna od najpopularnijih rock grupa u Hrvatskoj i regiji, čiji albumi doživljavaju zlatne i platinaste tiraže.

Komemoracija za Rahimovskog održat će se u petak, 28. siječnja, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog za najuži krug kolega i prijatelja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...