Profesor Senadin Lavić novi član Demokratske fronte

- Advertisement -

Senadin Lavić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, od danas je novi član Demokatske fronte (DF), saopćila je ta stranka.

Lavić je danas potpisao pristupnicu, a dobrodošlicu su mu izrazili Željko Komšić, predsjednik DF-a, Dženan Đonlagić, generalni sekretar, Hamed Hodžić, izvršni sekretar i Albin Zuhrić, predsjednik Kantonalnog odbora te stranke u Sarajevu.

– Najlakše je sjediti na neutralnoj akademskoj tribini, posmatrati, izraziti nezadovoljstvo, čuđenje i povremeno komentirati događaje. Situacija u zemlji je suviše ozbiljna i ne mogu više sebi dozvoliti taj luksuz. Svjestan svih rizika, ulaskom u Demokratsku frontu ulazim u političku arenu, jedino mjesto gdje se donose odluke koje kreiraju našu državu i budućnost. Tu se donose odluke koje mogu spriječiti ono od čega svi strahujemo, ovo više nije vrijeme neutralnosti a na svakome od nas je da donese važne odluke – kazao je Lavić.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac izgorio u požaru kod Busovače

Od strateških odrednica koje su ga opredijelile da se aktivno uključi “u tim časnih, poštenih državotvornih ljudi u Demokratskoj fronti, koje predvodi Željko Komšić, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH”, Lavić je naveo  državotvornu politiku, ideju za građansku državu, jednaku vrijednost glasa svih građana na svakom pedlju države kao vrijednost i formalno prepoznatu u presudama Suda u Strazburu te direktni doprinos u aktiviranju Akcionog plana za članstvo u NATO 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

– U ovom važnom trenutku političke borbe za opstojnost naših državnih institucija, nemamo više luksuza da sjedimo u komforu i hladovini akademske zajednice. Važno je da se politički aktivno uključimo i da nas što više da vlastiti doprinos kako bi Bosna i Hercegovina postala demokratsko, građansko društvo uz poštivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda – naglašava profesor Lavić.

Željko Komšić i Dženan Đonlagić su kazali da im je čast što je profesor sarajevskog univerziteta dr. Senadin Lavić prepoznao čistu i vjerodostojnu političku ideju, motiv i ciljeve Demokratske fronte, u kojoj je država uvijek bila iznad ličnog i stranačkog interesa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...