Life news

Progutala kapsule s kokainom u Brazilu i pokušala ih u tijelu prošvercati u Hrvatsku

0
Progutala kapsule s kokainom u Brazilu i pokušala ih u tijelu prošvercati u Hrvatsku, Life.ba

Državljanka Brazila (28) iz Sao Paula preko Lisabona avionom doletjela je u Zagreb, s prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, javlja Anadolu Agency (AA).

Progutala kapsule s kokainom u Brazilu i pokušala ih u tijelu prošvercati u Hrvatsku, Life.ba

„Naime, sumnja se da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rentgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

LIFE:  Stranke Trojke - Pravosuđe BiH je duboko korumpirano

Progutala kapsule s kokainom u Brazilu i pokušala ih u tijelu prošvercati u Hrvatsku, Life.ba

Tijeku boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja”, navodi Policijska uprava Zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like