RASPRAVA U GRADSKOM VIJEĆU Je li direktor mostarskog aerodroma imenovan zakonito?

- Advertisement -

Na sjednici Gradskog vijeća Mostara održanoj u utorak moglo se čuti dosta zanimljivih stvari, a javnost ja iznenadila informacija da je aktualni direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić imenovan nezakonito, s obzirom na to da se to dogodilo u vrijeme dok nije postojalo Gradsko vijeće.

Tu je tvrdnju izrekla Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo odgovarajući na pitanje vijećnika SDP-a Armana Zalihića, koji je prilikom rasprave o stanju u gradskim poduzećima za govornicom zapitao po kojem zakonu je Ljubić imenovan.

-On nije imenovan sukladno zakonu, a mi smo za tu informaciju saznali iz medija, kazala je Trobonja.

– Znamo da je Marin Raspudić (bivši direktor, nap.a) imenovan na drugu funkciju pa je vjerojatno zbog toga Ljubić imenovan, ali je imenovan mimo zakonske procedure. Trebalo je postojati Gradsko vijeće da bi se vršilo ovo imenovanje, rekla je kratko Trbonja.

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja - Hrasno

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je kako je specifičnost mostarske Zračne luke to što je mješoviti kapital, te da je možda upravo to razlog zbog čega je tako imenovan Ljubić.

Nitko od vijećnika nije konkretno znao objasniti na koji je način imenovan direktor mostarskog aerodroma, a nakon što je Vijeće završilo s radom Kordić je opet ponudio svoje viđenje situacije, koje opet nije ponudilo odgovor na pitanje je li prvi čovjek aerodroma zaposlen nezakonito ili zakonito.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

– Bivši ravnatelj je otišao s te funkcije, a gradonačelnik Bešlić je iskoristio mogućnost imenovanja direktora tim više što Zračna luka Mostar ima i vlasnika Zračnu luku Zagreb. Na njihovu inicijativu se sve to skupa desilo. Tako da ne mislim da je tamo išta kriminalno napravljeno. Nakon odlaska direktora morao je biti netko na čelu te tvrtke kako ne bi bilo više problema, rekao je Kordić.

Međutim, to ne objašnjava kako se direktor mogao imenovati bez Gradskog vijeća.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...