HronikaLife news

Razlog samoubojstva doktorice u Istočnom Sarajevu cyber nasilje?

0
Razlog samoubojstva doktorice u Istočnom Sarajevu cyber nasilje?, Life.ba

Doktorka Branka Pekić-Semiz, koja je se ubila u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, bila je žrtva sajber nasilja, tvrde njene brojne kolege i prijatelji.

Nakon informacije da je doktorka počinila samoubistvo oglasile su se i njene radne kolege, koje tvrde da je trpila velike pritiske na društvenim mrežama zbog svog rada i da nije mogla to da podnese, a da pritom niko nije stao u njenu odbranu.

– Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima ljekara koji radi, a da ne griješi? Nema. Da li ljekar treba da odgovara za svoje greške? Treba. Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan ljekar ne može da utiče. Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj ljekar uradio tokom svog života!? Odakle nam nam pravo da budemo i tužioci i sudije – napisao je Milan Gluhović, koji je radio s doktorkom Pekić-Semiz.

LIFE:  Evo u kojem periodu će se od sada odvijati radovi na Bradini

Juče se oglasila i Milica Ristović-Krstić, ambasador BiH u Grčkoj, koja je bila prijateljica doktorke.

–  Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. sajber nasilje je nešto što se može desiti svima nama. Neko zna da se nosi s tim, neko ne, uprkos svim svojim znanjima i kvalitetima. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala. Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti, jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama – navela je Ristković-Krstić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like