Rusi turistički u Hrvatsku na cijepljenje, razlog je jednostavan

- Advertisement -

Hrvatska je postala najpopularnije odredište u Europskoj uniji za “ture za cijepljenje” za rusko tržište s kojega svakoga tjedna stiže 60-ak ruskih državljana koji mogu birati hoće li se cijepiti u Zagrebu ili Puli.

Razlog je jednostavan: u Rusiji se mogu cijepiti samo ruskim cjepivom koje ne priznaju mnoge EU i svjetske države, u Hrvatskoj je cijepljenje besplatno, a imaju na raspolaganju sva cjepiva koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija, što uključuje i Johnson & Johnson, koje se prima u samo jednoj dozi pa ruski turisti ne moraju ponovno putovati po drugu dozu, što sa sobom povlači i dvostruke troškove, piše Večernji list.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Nakon cijepljenja dobivaju EU COVID potvrdu koja im jamči putovanja po Europi i svijetu.

Ruska turistička agencija Russian Express uvela je ture za cijepljene za Hrvatsku krajem rujna i od tada je potražnja sve veća, a na njihovoj web-stranci ture u Hrvatsku izdvojene su kao jedna od najatraktivnijih ponuda. Dotad su se Rusi “zapadnim” cjepivima cijepili u velikom broju u Srbiji, no COVID potvrda, ali i ponuda Johnson & Johnson cjepiva, koje se prima u jednoj dozi te iznimno laka procedura te izravne zrakoplovne veze odnijela je prevagu na hrvatsku stranu, unatoč tomu što za Hrvatsku trebaju vize.

PROČITAJTE JOŠ:  Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Agencija nudi standardni turistički paket koji uključuje putovanje zrakoplovom do Pule ili Zagreba, transfer, zdravstveno osiguranje i hotelski smještaj, uz dodatnu uslugu pratnje na cjepni punkt. Tura za jednu osobu košta oko 36.000 ruskih rubalja (oko 439,09 eura) ovisno o odabranom hotelu i broju dana na putovanju. Preporučuju ostanak od četiri dana kako bi, pojave li se nuspojave nakon primitka cjepiva, mogli u miru pričekati da se one povuku, ali i iskoristiti vrijeme za turističko uživanje u Hrvatskoj, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...