Life news

Rusija negira navode da su njeni vojnici upali u čeličanu Azovstal

0
Rusija negira navode da su njeni vojnici upali u čeličanu Azovstal, Life.ba

Kremlj je negirao da su ruski vojnici upali u čeličanu Azovstal u ukrajinskom južnom lučkom gradu Mariupolju, u kojoj su ukrajinski borci i civili blokirani, i saopćio je  da su humanitarni koridori iz grada otvoreni od danas.

Upitan da li je tvrdnja visokog ukrajinskog zvaničnika da su ruski vojnici upali u teren čeličane tačna, portparol Kremlja Dmitrij Peskov uputio je novinare na prethodno naređenje predsjednika Vladimira Putina da ruski vojnici ne pokušavaju ući u kompleks.

Putin je prikazan na televiziji 21. aprila kako poručuje svom ministru odbrane da je opsada golemog kompleksa takva “da ni muha ne može proći”.

LIFE:  U napadu na Kijev poginula novinarka Radija Slobodna Evropa

– Vi ste svjedoci, predsjednik je izdao naređenje o suzdržavaju od napada. Nikakvo drugo naređenje nije objavljeno, i humanitarni koridori od danas su funkcionalni – izjavio je Peskov.

Danas je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao na produženo primirje kako bi se evakuirali civili, među kojima su žene i djeca, iz bunkera ispod čeličane Azovstal, prenosi Reuters.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like