Samir Šarić, član predsjedništva Taekwondo saveza BiH bio je gost Life intervjua uživo: Kada spomenete ime Nedžad Husić, otvaraju vam se sva vrata

- Advertisement -

U novom 31. izdanju Life intervju uživo koji se realizuje preko društvene mreže Facebook gost je bio Samir Šarić, član predsjedništva Taekwondo saveza BiH. Ovaj sport bio je dominantan u 2021. godini, a takmičarke i takmičari iz taekwondoa odnijeli su brojna priznanja. Stoga se gostovanje Šarića nametnulo kao logičan izbor.

Samir je naglasio kako je izuzetno zadovoljan urađenim u prethodnoj godini, ali je najavio kako će nastaviti koračati stazamu uspjeha i u narednom periodu. Istakao je kako je uspjeh Husića na Olimpijskim igrama, gdje je zauzeo peto mjesto, otvorio mnogo mogućnosti i kako je taekwondo postao još popularniji sport u našoj državi.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas kod Zagreba: Radnici pronašli ljudski kostur i ostatke odjeće

” Kada spomenete ime Nedžad Husić, otvaraju vam se sva vrata. Imamo jasnu strategiju razvoja i vjerujemo kako ćemo donijeti prvu medalju u BiH sa Olimpijskih igara, jurišamo ka tom cilju sa jasnom vizijom”, istakao je između ostalog Šarić.

Također, podvukao je kako ima dosta zamjerki na rad Olimpijskog komiteta BiH i da se neke stvari trebaju promijeniti u budućnosti. Pohvalio je rad pojedinih institucija, a posebno rad Samira Avdića, čovjek koji je na čelu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Jedan od ljudi koji je najzaslužniji za nevjerovatan uspon ovog sporta najavaio je izgradnju sale za taekwondo u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ”Safet Zajko”.

PROČITAJTE JOŠ:  Puna dvorana na premijeri filma "Dolina ćupova": Grbavica se pjevala sa suzama u očima

Na kraju razgovora potcrtao je kako i sekretar Saveza radio sjajan posao, kao i ostali članovi Izvršnog odbora, a cilj im je da ovaj olimpijski sport bude pristupačan u svim krajevima BiH. Posebno je istakao kako u Tuzlanskom Kantonu ne postoji niti jedan klub i da je to veliki izazov za naredni period.

”Mi smo svi trenirali kod majstora rahmetli Zejda Dukmenić i studenti koji bi se vratili u svoj grad, otvarali bi klubove. No, sa Tuzlom to nije bio slučaj”, kazao je Šarić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...