Shooter oborio NBA All-Star rekord u šutiranju trica

- Advertisement -

U očekivanju predstojećeg NBA All-Star vikenda Chris Matthews, poznatiji kao Lethal Shooter (Ubojiti šuter), nadmašio je NBA legende pogodivši 23 šuta za tri poena iz 25 pokušaja za 66 sekundi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Red Bull (@redbull)

Šuterske legende NBA lige Larry Bird, Reggie Miller, Dirk Nowitzki, Ray Allen, Steph Curry i Devin Booker u svojim karijerama su bili sudionici takmičenja u šutiranju trica na All-Star utakmicama, i niko od njih nije uspio ubaciti svih 25 lopti. NBA rekord sa 21 pogotkom iz 25 pokušaja donedavno je držao Craig Hodges, bivši igrač i trener koji je taj podvig izveo 1986. i 1991. On je i mentor Lethal Shootera.

Upravo je Shooter nedavno u Los Angelesu ušao u historiju košarke, kroz obruč ubacivši čak 23 lopte iz 25 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Simpatičan prizor na Vilsonovom šetalištu: Pačići krenuli u baštu kafića

On je šuterski trener mnogih elitnih igrača na profesionalnom, univerzitetskom i srednjoškolskom nivou, te prvi izbor brojnih slavnih osoba koje požele da usavrše svoje šutersko umijeće. On je takođe bivši univerzitetski i profesionalni košarkaš, koji je život posvetio prenošenju vještina neophodnih jednom vrhunskom strijelcu.

U NBA All-Star trojkaškom takmičenju, oko linije za tri poena poredano je pet stalaka sa po pet lopti. Stalci u uglovima terena postavljeni su na udaljenost od 6,70 metara, dok su ostali na 7,20 m. Cilj igrača je da što brže prođe luk i postigne što više trojki za 70 sekundi ili manje.

„Dok sam razmišljao o predstojećem All-Star vikendu i trojkaškom takmičenju u Clevelandu, moja mašta se razbuktala i upitao sam se mogu li obići cijeli luk. Uvijek želim ući u historiju košarke i razvijati umjetnost šutiranja. Ovo sam vidio kao priliku da izađem iz svoje zone udobnosti i nastavim stremiti ka tome da budem što bolji strijelac“, otkrio je Lethal Shooter.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Prnjavoru: Preminuo 17-godišnjak David Petrović

„Bio sam zaista ponosan. Craig Hodges je jedan od mojih mentora, trenirao me je kao profesionalca i godinama je moja velika inspiracija. Izuzetno ga poštujem, tako da je rezultat od 23 pogotka zaista vrhunac svega što me je godinama učio“, dodao je.

Lethal Shooter ne prestaje tragati za svojim „svetim gralom“, a njegov krajnji cilj je savršenih 25 pogodaka iz 25 pokušaja. Odlučan da pronađe narednog najboljeg strijelca koji će ugroziti njegov rekord, u ljeto 2022. godine pokreće takmičenje u šutiranju trojki pod nazivom Red Bull Run the Racks, na kojem fanovi i igrači mogu pokušati da obore njegov trenutni rekord 23 od 25.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...