Silvio Berlusconi primljen u bolnicu zbog problema sa srcem

- Advertisement -

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi hitno je primljen u bolnicu u Monacu zbog problema sa srcem, izjavio je njegov lični liječnik za Reuters u četvrtak.

Alberto Zangrillo kazao je da je susreo  Berlusconija u ponedjeljak i odlučio je da ga prebaci u obližnju bolnicu, jer je mislio da nije mudro prebaciti ga u Italiju, a koja se nalazi oko 15 kilometara udaljenosti od tog malog grada – države.

Italijanska novinska agencija ANSA prva je javila tu vijest. Nije bilo odmah jasno da li je zdravstveni problem saniran.

Osamdesetčetverogodišnji medijski tajkun podvrgnut je velikoj operaciji srca u 2016. i također je preživio rak prostate.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubistvo Dženana Memića: Alisa Ramić osuđena na dvije i po godine zatvora, Hasan Dupovac oslobođen

U septembru prošle godine bio je hospitaliziran nakon što se zarazio koronavirusom. On je kasnije izjavio novinarima da je virus predstavljao “najopasniji izazov” u njegovom životu.

Berlusconi provodi najviše vremena oporavljajući se u kući svoje kćerke Marine u Provansi u jugoistočnoj Francuskoj.

Vrijednost dionica u Mediasetu, emiteru programa koji kontrolira porodica Berlusconi, porasla je za 2,9 posto nakon početnih izvještaja o njegovim zdravstvenim problemima.

Trgovci su se pozivali na špekulacije o eventualnoj promjeni vlasništva u medijskoj grupi ukoliko se Berlusconijevo stanje pogorša.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u Zenici izgorjele majka i kćerka

Mediaset je bio u središtu pravne bitke između holding Fininvest porodice Berluscoini i drugog najvećeg dioničara, francuskog medijskog diva Vivendi tokom proteklih pet godina.

Berlusconi također ostaje čelnik stranke Forza Italia. Njegova bolest dolazi u vrijeme dok je Italija zahvaćena političkim haosom nakon što je manja stranka napustila koalicijsku vladu, lišavajući je većine u parlamentu.

Novine su špekulirale da bi neki poslanici Forza Italia mogli pristati da napuste stranačke redove i pomognu premijeru Giuseppeu Conteu da spriječi prijevremene izbore, prenosi Reuters.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...