Sjajni Janković pogotkom iz kornera donio prednost Zrinjskom protiv Tobola

- Advertisement -

Fudbaleri Zrinjskog rezultatom 1:0 su savladali ekipu Tobola u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige, a mostarski tim može biti izuzetno zadovoljan onim što je prikazao protiv šampiona Kazahstana.

Od početka večerašnje utakmice, Zrinjski nije pokazivao prevelik respekt gostima i izašao je visoko, a Kazahstanci nisu iz visokog presinga Zrinjskog izlazili lako kako je to ranije radio Sheriff iz Tiraspola.

U prvom dijelu mostarski tim je uglavnom prijetio sa lijeve strane, preko Marija Ćužea, koji je u tri navrata birao loša rješenja i tako zaustavljao potencijalno opasne napade mostarskog tima. Nemanja Bilbija se povlačio malo nazad i omogućavao krilnim igračima da popunjavaju prostor u kaznenom prostoru, dok je Niko Janković imao potpunu slobodu na sredini terena koju je uglavnom koristio i upućivao je itekako opasne pokušaje ka golu gostiju.

S druge strane, Tobol je prvu ozbiljniju šansu napravio tek u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, kada je Deble oteo jednu loptu u kaznenom prostoru Zrinjskog i silovitim udarcem pogodio prečku gola domaćina.

PROČITAJTE JOŠ:  Dječaci (7) i (12) godina optuženi da su izboli nožem 58-godišnjakinju

Imao je Zrinjski itekako razloge da bude zadovoljan nakon prvog dijela, a odlično je krenuo i drugi dio, silovitim udarcem Nike Jankovića koji je golman gostiju jedva odbranio. Kad se očekivalo da Zrinjski napravi najveći presing, Josip Ćorluka pravi glupost i dobija drugi žuti karton, te je isključen iz igre a gosti su imali brojčanu prednost i šansu da ostvare dobar rezultat uoči revanša.

Gosti su bili podređeni kroz cijeli meč, a nisu bili u stanju da se nametnu ni sa deset igrača. S druge strane, i Zrinjski je imao probleme da ozbiljnije zaprijeti golu gostujućeg tima, ali je ipak smogao snage da opet počne napadati. U 76. minuti, Niko Janković je izveo korner za Zrinjski, a maestralno je pogodio mrežu gostiju za ogromnu radost domaćih navijača.

I u nastavku susreta Zrinjski je bio bolji, a jako je to iritiralo gostujuće fudbalere, pa je Žarko Tomašević u 84. minuti dobio žuti karton, a potom je nastavio da se ljuti na sudiju, pa je dobio crveni karton. Tobol je ipak do kraja meča imao jednu šansu za poravnanje, ali je odlično intervenisao Čondrić. Na drugoj strani, udarac Bilbije nakon ubačaja iz kornera otišao je pored gola i meč je okončan sa minimalnih 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Autobus udario dvije žene nakon što mu je otpao točak

Rezultat je to koji Zrinjskom ništa ne garantuje, ali mostarski tim je nadigrao goste i može sa puno optimizma putovati i na revanš, znajući da Tobol nema toliko oružja kojim može zaprijetiti Mostarcima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...