Špica sezone u Neumu dobra, podsezona ovisi od epidemioloških mjera (VIDEO)

- Advertisement -

Nakon dobrih turističkih rezultata u špici sezone u Neumu očekuju i solidnu podsezonu, no turistički djelatnicu ističu kako će broj dolazaka u devetom i desetom mjesecu ovisiti o novim epidemiološkim mjerama u našoj i drugim europskim zemljama.

– U ovom kriznom vremenu Neum je ostvario prilično dobre rezultate i možemo ih porediti s onima iz 2019. godine. Prema procjenama ugostiteljskih djelatnika i hotelijera, na vrhuncu sezone Neum je posjetilo 15.000 gostiju – izjavio je za Fenu neumski načelnik Dragan Jurković.

Dodao je kako točne podatke o broju ostvarenih noćenja nema nitko, jer Turistička zajednica HNŽ-a nema kapaciteta popratiti brojke ostvarenih dolazaka gostiju, odnosno noćenja.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Lav ubio mladića

Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istaknuo kako će rezultati uvelike ovisiti od epidemioloških mjera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim europskim zemljama s obzirom da je ove godine u neumskim hotelima odsjedao i značajan broj gostiju iz Francuske i Njemačke.

Ukazao je kako Neum postaje poželjnom turističkom destinacijom kroz cijelu godinu, dodavši kako je početak sezone bio kao nikada dosad, iako su cijene smještaja bila za oko 15 posto veće u odnosu na prošlu godinu, te da sezona nikada ranije nije krenula.

PROČITAJTE JOŠ:  U bureku pekare "Manja" u Vogošći pronađena svinjetina

Načelnik općine Neum naglasio je kako se svake godine izdvajaju značajna sredstva za uređenje Neuma, a u planu je daljnje uređenje obale i obalnog pojasa te šetnice za što očekuju pomoć i viših razina vlasti.

– Aktiviranje prijedloga zakona o općinskim i turističkim zajednicama puno bi značilo za općinu Neum budući mi trenutno nemamo nikakvih prihoda, a svake godine uložimo i do 300.000 maraka za infrastrukturu obale i turističke kapacitete – kazao je na kraju Jurković.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...