Life news

Srbija: Dopremljeno milion doza vakcina protiv koronavirusa kompanije Sinopharm

0
Srbija: Dopremljeno milion doza vakcina protiv koronavirusa kompanije Sinopharm, Life.ba
Beograd, Srbija, arhiv - AA

Milion doza vakcina protiv koronavirusa kompanije “Sinopharm” iz Kine dopremljeno je danas u Srbiju, a na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dočekao ih je predsednik Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovim dozama ćemo vakcinisati 500.000 ljudi, što je veliki obrt u borbi protiv koronavirusa i veliki pomak unapred”, kazao je Vučić, te dodao da će ministar zdravlja Zlatibor Lončar i on primiti tu vakcinu u narednih sedam, osam dana.

On je najavio da će u ponedeljak stići još 19.500 doza vakcine Pfizer/BioNTech, u utorak 250.000 vakcine Sputnik V, te će do srede u Srbiji biti više od 1,4 miliona doza vakcina protiv koronavirusa. U toku su pregovori i sa AstraZeneca vakcinom.

LIFE:  COVAX objavio plan opskrbe vakcinama zemalja u razvoju: Prve doze krajem februara

“Dolazak kineske vakcine je deo naše zajedničke borbe protiv virusa i nadam se da će vakcina dati svoj doprinos suzbijanju epidemije u Srbiji”, rekla je ambasadorka Kine u Srbiji Chen Bo.

U Srbiji je do sada dozvolu za upotrebu dobila vakcina kompanija Pfizer/BioNTech, kao i ruska vakcina Sputnik V, a Agencija za lekove i medicinska sredstva ispituje danas pristiglu vakcinu iz Kine.

Do sada je u zemlji protiv koronavirusa vakcinisano 20.500 ljudi.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like