Life newsLife promo

Sve je spremno za drugi BiH PMI Forum „Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on“

0
Sve je spremno za drugi BiH PMI Forum „Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on“, Life.ba

Nakon uspješno organizovanog prvog BiH PMI Foruma u septembru 2019. godine, PMI Chapter u BIH s velikom radošću i uzbuđenjem odbrojava dane do drugog BiH PMI Foruma.

Kako je poznato od ranije, ove godine se BiH PMI Forum održava 15. i 16. aprila 2021. u online formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

S obzirom na veliku zainteresovanost i ograničen broj mjesta, savjetujemo da što prije izvršite prijavu i pridružite nam se na ovom velikom događaju za PMI BiH Chapter, ali i za sve one koje zanima projektni menadžment. Prijaviti se možete do 13. aprila putem zvanične web stranice Foruma. Stoga požurite i rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

BiH PMI Forum okupit će brojne svjetske stručnjake iz oblasti projektnog menadžmenta. Ovaj dvodnevni događaj pružit će učesnicima aktuelne informacije iz svijeta projektnog menadžmenta, a organizuje se s ciljem promovisanja važnosti istog u svim oblastima poslovanja te upoznavanja učesnika s najnovijim trendovima u oblasti vođenja projekata.

„Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on“ tema je ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Ideja je apsolvirati izazove na koje smo uspjeli odgovoriti u prethodnom periodu koji je bio zaista dinamičan i izazovan, sumirati ono što smo naučili, podijeliti iskustva i uspješne priče i sa svim naučenim odvažno krenuti naprijed.

Keynote Speaker je uvažena Lysa Morrison iz Velike Britanije. Tema Lysinog predavanja kojom će se na specifičan način osvrnuti na retrospektivu urađenog, vrlo je zanimljiva: „Gledajući unatrag, što možemo naučiti o važnosti emocionalne inteligencije u upravljanju projektima i vodstvu“.

Jedno od zanimljivijih predavanja bit će upriličeno drugog dana BiH PMI Foruma od strane Olivera Lehmanna iz Njemačke: „Projekti kao profitni centri – kada su projekti gotovi za kupce koji plaćaju“. Oliver je mag., ACE, PMP, trener za upravljanje projektima i projektnim poslovima s višegodišnjim iskustvom.

LIFE:  SAD razmješta vojnike sa zapada na istok Evrope

Drugog dana BiH PMI Forma bit će upriličena panel diskusija na temu: “PM Leadership | Nove vještine i stare vrijednosti: Usavršavanje za sada i budućnost”.

Kakvu ulogu igraju “power skills” u vođenju budućih projektnih timova i koji su od njih presudni za liderske uloge u bliskoj budućnosti? Na ova pitanja odgovore će dati učesnici panel diskusije: Anita Mahmić (Symphony), Naim Afgan (Zira) i Bojan Stanković (Prointer ITSS), a moderator diskusije je Adem Muminagić, član Upravnog odbora PMI BiH Chaptera.

BiH PMI Forum će ugostiti još nekoliko značajnih imena iz svijeta projekt menadžmenta koji će govoriti o svojim iskustvima u upravljanju projektima: Mersihu Lonić-Pašalić, Lejlu Vulović i Irfana Godinjaka, te renomirane voditelje projekata sa zavidnim iskustvom širom svijeta: Emraha Özdemira iz Turske, Catalin-Teodora Dogaru iz Rumunije i Stanislava Strešnjaka iz Hrvatske.

Podršku ovogodišnjem BiH PMI Forumu pružile su kompanije Symphony kao Gold sponzor, kompanije ZIRA, Prointer ITSS kao Silver sponzori te NBL Focus Formula, kompanije Verso, Ping i Authority Partners kao Bronze sponzori, kao i druge kompanije koje su prijatelji ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma.

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram i LinkedIn.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like