Tegeltija: Uskoro ćemo imati Nacrt budžeta bh. institucija

- Advertisement -

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović na današnjoj sjednici zatražio je pojašnjenje od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije (SNSD) zašto u predviđenom roku nije usvojen Nacrt budžeta institucija BiH za 2021. godinu.

Napomenuo je Šarović da je Vijeće ministara dužno da do polovine oktobra usvoji Nacrt budžeta, a potom taj dokument uputi Predsjedništvu BiH koje predlaže Prijedlog budžeta Parlamentranoj skupštini na usvajanje u oba doma, ali je Tegeltija kazao da za to postoje “objektivni i subjektivni razlozi” o kojima nije želio govoriti.

PROČITAJTE JOŠ:  Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

– Nijedan budžet u zadnje tri godine nije donesen na vrijeme. Budžet za 2021. godinu nije na vrijeme usvojen, ali Vijeće ministara će za petnaestak dana utvrditi Nacrt budžeta i uputiti ga Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru – najavio je predsjedavajući Tegeltija.

Izrazio je uvjerenje da se do februara može očekivati usvajanje budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...