Teniska javnost šokirana nestankom proslavljene kineske teniserke

- Advertisement -

Japanska teniserka Naomi Osaka izjavila je da je zabrinuta za sigurnost proslavljene kineske teniserke Peng Shuai, kojoj se već danima gubi trag, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nestanak Peng Shuai zabrinuo je sportsku javnost. O njoj se ništa ne zna nakon objave na društvenim mrežama u kojoj je tvrdila da ju je seksualno uznemiravao bivši potpredsjednik kineske vlade Zhang Gaoli.

Nakon reakcije prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića koji je izjavio da je šokiran ovim informacijama, oglasila se i nekadašnja najbolja teniserka svijeta Japanka Naomi Osaka.

PROČITAJTE JOŠ:  Novinar RTRS-a Branimir Đuričić pronađen u besvjesnom stanju na radnom mjestu

“Cenzura nikada nije uredu ni po koju cijenu. Nadam se da su Peng Shuai i njena porodica sigurni. U šoku sam od trenutne situacije i šaljem joj ljubav”, napisala je pobjednica četiri Grand Slam turnira.

Peng, jedna od najvećih kineskih sportskih zvijezda, je 2. novembra na društvenoj mreži Weibou optužila Zhanga Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na intimne odnose.

PROČITAJTE JOŠ:  Četiri škole na Ilidži dobile dojavu o postavljenim bombama

Ženska teniska asocijacija (WTA) pozvala je na istragu, a njen izvršni direktor Steve Simon rekao je da, iako su dobili “uvjeravanja” da je Peng sigurna, nisu uspjeli doći do nje.

Kineska vlada se još uvijek nije oglasila na optužbe. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, koje se bavi međunarodnim medijima, rekao je novinarima da nije upoznat sa situacijom i da nije riječ o “diplomatskom pitanju”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...