Tomislav Tomašević: Učinili smo prvi korak u uklanjanju korupcijske hobotnice u Zagrebu

- Advertisement -

Kandidat Platforme Možemo Tomislav Tomašević koji je u prvom krugu osvojio oko 45 posto glasova birača s područja Grada Zagreba za mjesto gradonačelnika u obraćanju najavio je borbu u drugom krugu s protukandidatom te najavio pobjedu i uklanjanje korupcijske hobotnice, javlja Anadolu Agency (AA).

“Večeras su građani Zagreba glasno rekli da promjeni. Glasno su rekli da kao grad možemo, da možemo zelenije, pravednije, transparentnije i bolje. Danas su građani Zagreba rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Ostavili smo srce na terenu. Hvala svim Zagrepčanima koji su nam dali glas i povjerenje”, kazao je Tomašević i nastavio:

“Danas smo u Zagrebu napravili jedan i pol od dva potrebna koraka da oslobodimo ovaj grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je još samo pola koraka da promijenimo model upravljanja ovim gradom, da razvijamo Zagreb u skladu s izazovima i standardima 21. stoljeća i da uhvatimo korak s drugim europskim metropolama. Imamo golemu prednost u drugom krugu, ali nema opuštanja, pred nama su još dva tjedna borbe i opet ćemo dati sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju i fokusirat ćemo se na rješenja za probleme u ovom gradu. Nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobijedit ćemo za dva tjedna uzdignute glave i moći ćemo svima nakon izbora pogledati u oči, bez da smo prodali dušu i bez da smo ikome ostali nešto dužni.”

PROČITAJTE JOŠ:  U Doboju uhapšena dva pješaka jer su odbili test na drogu

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba s Tomislavom Tomaševićem natjecat će se Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta koji je osvojio nešto iznad 12 posto glasova i tako pretekao tijekom izborne noći aktualnu zamjenicu gradonačelnika Zagreba Jelenu Pavičić Vukičević.

U Hrvatskoj su danas održani lokalni izbori na kojima se kandidiralo preko 38.000 kandidata i na kojima je pravo glasa imalo 3,66 milijuna birača.

PROČITAJTE JOŠ:  Zašto policija u Sarajevu čuva pjevačicu Senidah?

Čelnici lokalne izvršne vlasti moraju dobiti više od 50 posto glasova birača koji su glasovali ako žele biti izabrani u prvom krugu. Ako nijedan od kandidata ne prijeđe 50 posto, za dva tjedna, 30. svibnja/maja, održat će se drugi izborni krug u koji ulazi dvoje kandidata s najvećim brojem glasova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....