Tragičan kraj: Bivšeg svjetskog prvaka nakon pada helikoptera rastrgali medvjedi

- Advertisement -

Nakon pada helikoptera koji se srušio na Kamčatki 16. jula na krajnjem sjeveroistoku Rusije, istragom je nakon nekoliko dana potvrđeno da su smeđi medvjedi pojeli tri putnika, među kojima je bio i 25-godišnji ruski biatlonac Igor Malinovski koji je upravljao helikopterom.

On je stradao zajedno sa Zojom Kaigorodovom i Sergejem Kolesnjakom, a sljedećeg dana, kosti troje ljudi otkrivene su u blizini prijevoja Semjačkov, 13 kilometara od vulkana Uzon, prenosi Klix.ba

Nije poznato jesu li putnici već bili mrtvi kad su ih medvjedi pronašli i pojeli na mjestu nesreće, a helikopter je bio u vlasništvu kompanije “Vzlyot” kojom upravlja otac preminulog sportiste.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu se pretresaju objekti u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović

Igor Malinovski bio je ruski biatlonac koji je postao pilot nakon prekida biatlonske karijere. Bio je svjetski juniorski prvak u biatlonu, a Kaigorodovu su ruski mediji opisali kao poznatu poslovnu ženom u 30-im godinama. Njen partner Kolesnjak bio je vlasnik kompanije mobilnih telefona.

Kaldera Uzon, smještena u jezgri vulkanske zone Kamčatke, bila je krajnje odredište njihovog puta na dan tragedije. Njihov helikopter trebao je sletjeti u susjedno selo Milkovo u 7 sati po lokalnom vremenu. Međutim, komunikacija helikoptera je prestala, što je dovelo do potrage.Prema izvještajima, njihova devetodnevna turneja koštala je nešto više od 5.000 dolara. Loše vrijeme, koje su navodno pratili tamni oblaci i slaba vidljivost, spriječilo je ekipe za potragu i spašavanje da se odmah angažuju. Izgorjeli helikopter otkriven je sljedeći dan kada se vrijeme razvedrilo.

PROČITAJTE JOŠ:  U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Ruski biatlonski dužnosnici odali su počast Malionovskom:

“Cijela naša biatlonska porodica tuguje. Ruski biatlonski savez izražava najdublju sućut Igorovoj porodici i prijateljima”, navodi se u poruci.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...