Tri cetinjska kuma: jednom ubijena porodica, jedan upucan pokušavajući spasiti kumovu porodicu, jedan presudio ubici

- Advertisement -

Crnogorski Standard donosi priču o tri kuma iz jučerašnjeg pokolja na Cetinju. Jedan je izgubio porodicu, drugi život, a treći upucao zločinca.

Jedan od njih je Miloš Martinović. Njegov stanodavac Vuk Borilović ubio je njegovu suprugu Natašu i njihova dva sina u dobi od 8 i 11 godina.

Kako piše Standard, Nataša se borila s ubicom, koji je prvo ubio jednog sina, ali nije se uspjela obraniti pa je ubio nju i drugog sina, koji je ručao za kuhinjskim stolom.

Martinović je negdje u tim trenucima zvao suprugu. Nije mu se javljala pa je nazvao kuma Mitra Mitrovića (37) zamolivši ga da odmah ode do njihovog unajmljenog stana i provjeri što se događa.

PROČITAJTE JOŠ:  Novinar RTRS-a Branimir Đuričić pronađen u besvjesnom stanju na radnom mjestu

Mitrović je to bez riječi i učinio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je rekao da mu je ubio suprugu i sinove, prenio je Index.hr.

Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za porodicu svog kuma goloruk otišao na mjesto zločina.

Kako piše Standard, nije mario za upozorenja, nadao se da će stići spasiti svoje kumove. No nije dobio šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva.

PROČITAJTE JOŠ:  Nastavljeno suđenje doktorima: Srce malene Džene Gadžun nije radilo više od 30 minuta

Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti. Čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović, Mitrovićev je vjenčani kum. Standard piše kako je on zaustavio krvavi pir upucavši Borilovića i spasivši sigurno još koji ljudski život.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...