Turistkinja iz Srbije iznenađena: RUČAK U CRNOJ GORI ZA SAMO 10KM?

- Advertisement -

Crnogorsko primorje jedna je od destinacija na kojoj turisti iz Bosne i Hercegovine rado provode godišnji odmor.

Kako su zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mjera prethodnih godina mnogi odustali od ljetovanja, tako da je ovo ljeto prilika da nadoknade propušteno i uživaju u čarima Jadranskog mora od Igala do Ade Bojane.

Uvijek se spekuliše o visokim cijenama u Crnoj Gori, ali ipak skorašnji primjer Hristine Rašković, turistkinje iz Srbije, pokazuje da stvari nisu baš tako kako se prikazuju i da i kod komšija možete da ljetujete po pristupačnim cjenama.

Hristina priznaje da je prijatno iznenađena u svakom smislu situacijom koju je zatekla u Šušnju. Nema mnogo turista, a među njima prednjače Srbi, Poljaci, Česi i Bosanci.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela
VODA ČISTA, NAMIRNICE U PRODAVNICI JEFTINE

“U Šušnju na gradskoj plaži je super, nema mnogo gužve. Čista voda, milina. Par ležaljki i suncobran možete da iznajmite za osam eura. Ali ne morate da uzmete”, kaže ona za B92.net.

Što se tiče cijena hrane, kaže da su neke namirnice u marketima dosta jeftine. Kafa u restoranima može da se popije za 1,5 eura ili oko 3 KM, a obrok koji se sastoji iz glavnog jela, salate i hljeba može da se pronađe za pet eura ili oko 10 KM. Porodična pica je 10 eura, a hamburger može da se nađe po cijeni od 2,5 eura ili oko 5 KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Pileća prsa i zdrava ishrana
STUDIO ZA ČETVEROČLANU PORODICU 30 EURA PO DANU

Ipak, dodaje da ovo spada u jedno od jeftinijih mjesta u Crnoj Gori. U ovom trenutku studio za četvoročlanu porodicu može da se nađe po cijeni od 30 eura po danu, a apartman za 40 eura. U toku ljetovanja je obišla i Utjehu (nalazi se 14 km od Bara), gdje kaže da su cijene veće, ali i da je voda čistija.

“Ležaljke su 15 eura, nema veze kad dođeš, ni da li je četiri ili pet sati popodne. Ipak, tamo je plava zastavica i voda je prečista”, kaže i dodaje da su svratili i do Lučica te se šokirali cijenama ležaljki od 20 eura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...