Tuzla: Muzičari održali proteste ispred Vlade TK-a zbog zabrane rada

- Advertisement -

Ispred sjedišta Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli u petak u 11.55 sati okupili su se muzičari s ovog područja nezadovoljni odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK-a o zabrani izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima, javlja Anadolu Agency (AA).

Ubrzo su predstavnici muzičara i Vlade TK-a sjeli za pregovarački stol. Dogovoreno je da se muzičari raziđu, a da Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a u narednoj sedmici razmotri eventualnu mogućnost ublažavanja donesene odluke.

“Ovo je bio dijalog između nas i Vlade TK. Mi smo zadovoljni. Iznijeli smo naše probleme. Ugrožena je naša egzistencija i samo je nama zabranjen rad u TK. Došli smo vidjeti na koji način to da riješimo, da ljudi prežive. Iritira nas to što samo naš kanton ima zabranu za muziku, a svi ostali rade“, kazao je Zoran Brkić, predstavnik muzičara TK i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Ilidži, povrijeđeno pet osoba

“Zdravlje prije svega. Imao sam koronavirus i ne želim to nikom. Ali ako postoji rješenje, da se svi vakcinišemo, dajte da to uradimo. Nisam ljekar, ali slušam šta struka kaže“, istakao je Brkić.

Ministar zdravatva TK-a Božo Jurić obećao je okupljenim muzičarima da će se na narednoj sjednici Kriznog štaba razgovarati i o njihovom problemu.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici: I danas vrištim u snu

“Razgovarali smo sa predstavnicima Udruženje muzičara razmijenili mišljenja o problemima, a u kontekstu trenutne epidemiološke situacije. Stavove smo približili tako što ćemo u narednoj sedmici na sjednici Kriznog štaba razmotriti sudbinu mjere o zabrani izvođenja muzike uživo. Možda ćemo izvršiti korekciju ove mjere. Treba naglasiti da ako dođe do izmjene mjere ono što treba potencirati je da goste u ugostiteljskim objektima pozovemo da se vakcinišu“, rekao je Božo Jurić, ministar zdravstva TK-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...